US Open, Wichita, USA
24/10 - 31/10
https://www.bowl.com/usopen/

Officiell träning, klot och profiler:
Efter 2 x 3 timmar på 4:a olika profiler är nu träningen avslutad för året US Open, den tävling som anses vara den tuffaste tävlingen på hela året och ingenting tyder på att det ska vara annorlunda i år.
144:a spelare ska spela 24:a serier kval innan 36 spelare får spela ytterligare 8:a serier, 24:a går sedan vidare till round robin och efter totalt 56 serier gör de 5 bästaupp i stegfinalen på onsdag. 
Det är alltså inte bara många serier mot många bra bowlare utan det är också på väldigt tuffa banprofiler med begränsat antal klot, vi får i och för sig registrera 10 klot så det borde väl räcka men det gäller att ta rätt beslut och välja rätt! Jag valde dessa 10:
Roto Grip - Halo
Storm - Physix
Storm - Phaze II
Roto Grip - Idol
Storm - Soniq
Storm - Hy-Road
Storm - IQ Tour
Roto Grip - Haywire
Storm - Pitch Black
LAX spärrboll
Förhoppningen är att dessa bollarna ska rula ok på de 3 första profilerna som är 37 fot, 40 fot och 47 fot. 37:an är i stort sett helt platt och har 27,25ml olja, detta kommer vara den svåraste. 40 fots profilen har 26,44ml olja och har en något annorlunda form, absolut inte lätt men snäppet lättre än 37:an. Den tredje profilen är hela 47 fot lång och har 25,85ml olja, den är uppbyggd för att spelas närmare kanten men så långa profiler blir ju inte direkt lätta längs kanten, gissningen är ändå att den kommer bjuda på något högre slagningar.
Som om allt detta inte är svårt nog så har vi bara 1 slags inspelning på varje bana!! Innan dessa har vi 20 minuter uppvärmning på banor som inte ska användas!!

Serie 1-8, 37 fot (1575):
En platt 37 fots profil är inget men jagar strike på direkt, försöka hålla ihop splelet och spärra är tanken när man går på banorna. Det gjorde jag bra i 3 serier, spelade en ganska tajt linje mellan 2-3 pil med Picth Black, hade 636 när det nu blev tvunget att byta till reaktivt. Tyvärr hittade jag inte alls rätt i hur jag skulle släppa bollen och var alldeles för aggresiv med handen, det resulterade i ett gäng hål och inte så många strike. Det kändes som jag skulle flyttat mer vänster men största problemet var att jag inte släppte bollen tillräckligt rent. 160 och 170 i serie 4-5 var inte alls bra, hade väl inte varit hela världen om jag sedan fått till någon höjdare men så blev det inte. 190, 210 och 190 sista 3 för 1575 totalt. Tråkig start, speciellt efter att jag lyckats hålla ihop det när många andra hade problem de första 3 serierna och sedan inte kunna ta tillvara på det under resten av blocket.
Topp 36 efter dag 1 var 1653 och vi har ju 16 serier till innan den cuten så det finns mycket kvar att spela om.

Serie 9-16, 40 fot (1697):
Det skulle visa sig att denna profilen var inte myket lättare än den första, tror nästan att siffrorna var lägre överlag faktiskt. Men jag spelade som tur var bättre, inte så bra som jag hoppas men helt klart ett steg i rätt riktning. Rullade Phaze 2 i början sedan Idol ett tag innan Hy-Roaden kom fram för de sista serierna. Spelet började mellan 3-4:e pil och slutade över 6:e, mot slutet hade jag rätt bra läge men tyvärr lämnade jag 2 hål de sista 3 rutorna på slag som jag tyckte kändes ok. Nästan 100 över för dagen var ändå ok och nu är jag med i matchen inför sista passet, 21 pinnar ifrån cuten. Kan jag fortsätta där jag sluatde igår  spelmässigt så finns det goda chanser.

Serie 17-24, 47 fot (1546):
För dåligt spel!! Det är slutsatsen av detta blocket, när man bara spelar ok i ett av 3 block under den tuffaste tävlingen på touren då får man packa väskan och åka hem tidigt!!
Precis som de andra 2 profilerna så var denna också svår, släpper man inte bollen rent utan att rycka och dra i den så blir det väldigt svårt. Jag kan inte skylle på något annat än att jag måste jobba på mitt spel, det håller inte just nu tyvärr.
Slutade 66:a med 18 pinnar över pari, inte mycket att skriva hem om så nu åker jag hem istället!!
 

 

Martin Larsen
2018-10-29

« Tillbaka