Svenska Rankingfinalen, Jönköping, Sverige
8/8 - 10/8
http://www.swebowl.se/t2t.asp?p=1415217
Placering: 1:a

Dag 1, Scorpion:
Första dagen i rankingfinalen bjöd på ganska låga siffror, inte helt oväntat. Banprofilen som användes var Scorpion, en ganska tuff 42 fots profil.
Själv började jag ganska knackigt, 180 och 190. Spelade med Storms nya boll, Dimension som känns mycket bra. Men jag kände aldrig någon stress, siffrorna var låga och banan kom till mig. Det gjorde mitt spel också, avslutade riktigt bra och landade på 1294. Det var igentligen bara Tore Torgersen som spelade riktigt bra, han dundrade in 1443!
Både Tore och jag använde Dimension hela blocket!

Dag 2, US Open:
Första blocket för dag 2 spelades på en 40 fots banprofil som brukar användas under US Open på PBA touren. Den är helt platt vilket innebär att det inte finns någon marginal alls ibörjan, efter ett par serier kan man hitta lite läge.
Det gjorde jag plus att jag spelade väldigt mycket bättre idag än jag gjorde på Scorpion igår.
Liksom igår spelade jag hela blocket med Dimension, jag började ganska rakt vid ribba 12 och slutade med att lofta över vänster rännan. 
Gick i mål på hela 1349 vilket jag är mycket nöjd med, ligger 3:a totalt efter 12 serier. 
Nu väntar något helt annat, nästa pass blir på Cheetah. 34 fot och kantspel.

Dag 2, Cheetah:
Cheetah profilen blev kanske inte vad många hade trott, det skulle vara dags för de höga siffrorna. Men banorna i Bowlingarena ville annorlunda, bara 3 över 1300!!
Därför smäller mina 1454 ganska högt, är inte mycket för att skryta (tror jag) men idag måsta jag säga att jag dominerade!! Hela 400 över pari på dagens 12 serier är mycket bättre än jag kunnat drömma om. 
Vad som är ännu bättre är att tekniken verkligen kändes bra idag. Mitt mål med denna helg har från början varit att hitta tekniken och att fokusera på spärrspelet, idag funkade detta perfekt!!
Bollen som var på strike humör var den gamla trotjänaren Svart Stomp, hoppas det finns några kryss kvar i den till VM!!
Nu är det bara 4 serier kvar innan topp 16 och de ska spelas på Shark, 44 fot och kan liknas vid långolja. Inför detta sista block leder jag med ca 150 pinnar för Tore och Tomas.

Dag 3, Shark: 
Dagens spel på shark var inte mycket att skriva om, hade riktigt svårt att fokusera. Största anledningen var väl att alla poäng tas bort efter dessa 22 serier och har ingen mer betydelse än att 1:an får välja profil för matchspels finalen.
Jag gjorde 790 och blev 1:a med 70 poängs marginal till Tore.
Men som sagt det spelar ingen roll nu, tyävrr blir det en klubbkompis som står för motståndet i första matchen (Mathias Årup).
Finalspelet kommer spelas på Cheetah.

Dag 3, final (Cheetah):
Då var det dags för det härliga och mycket uppskattade (bland bowlarna) matchspelet i bäst av 3 serier. För alla som undrar om det var ironiskt skrivit kan jag bara säga JA det var det!!
Hoppas verkligen tävlingsledningen tänker till lite och väljer något bättre och rättvisare finalspel nästa år.
Tur har en alldeles för står del i att man vinner eller förlorar i detta system, det borde vara den som slår ner flest käglor som ska vinna inte den som lyckas möta rätt spelare vid rätt tillfälle!!
Nog om det, jag vann ju så lite rättvist var det ju ändå

En mer och mer formstark Mathias Årup stod för motståndet i min första match och här höll dagen på att ta slut för 1:a gången. 242 mot 243 i 1:a serien efter att jag klantat mig i bonus slaget efter en dubbel.
I både serie 2 och 3 började jag sedan ganska dåligt och var verkligen tvungen att kämpa mig tillbaka, lyckades med detta och kunde vinna matchen med 2-1.

Nästa match blev en rysare mot en gammal mentor för mig. Raymond Jansson an av Sveriges bästa bowlare genom tiderna, numera en mycket god kompis.
Jag vann 1:a serien och han tog hand om den andra, sedan startade jag den 3:e mycket bra och borde avgjort den ganska tidigt. Men i bowling kan allt hända, jag ställde upp något hål och Rajjen slog ett par strike. Jag hade iallafall allt i egna händer inför sista rutan, då slog jag ett av mina sämsta slag för dagen och lämnade 3-10 kvar. Behövde spärra den för att tvinga Jansson att slå strike, gjorde det med mycket mer tur än skicklighet och Rajjen lämnade en lite softtian kvar. Lucky Larsen vann

Semifinal motståndare blev Team Sweden spelaren Peter Hellström, detta var faktiskt enda matchen som jag aldrig var direkt hotad. Peter hittade inte alls det spel han haft innan och jag kunde vinna ganska enkelt med 2-0.

Final dags och inte helt oväntat blev det min Finske lagkamrat Osku Palermaa som stod för motståndet, vi var båda ganska trötta vid det här laget men det blev ändå en sevärd final (tror jag).
Jag började kanon med 6 raka kryss för att sedan strula till det och bjuda in Osku. Efter något rännslag av den långe svensken och en spärrmiss av tvåhands nissen blev det 222-222 och roll off!! Då var det min tur att lämna soft tian kvar och Osku tog chansen med en strike.
I serie 2 började jag dåligt men jobbade mig in matchen och vände till vinst 228-191.
I 3:e och sista avgörande serien var turen på min sida igen, vi båda spelade ganska bra men 7:ans kägla grinade Osku i ansiktet. På pappret ser det ut som jag vann den enkelt men det var mycket jämnt. Jag gjorde 252 och tog hem Sveriges första Ranking-final!!!

En riktigt skön seger (alla segrar är sköna) så här nära avresan till Thailand och VM, vi åker på Lördag så nu väntar bara ett par dagars finslipning av teknik och material!

Oj glömde nämna att det var min gamla trotjänare i väskan som gjorde jobbet under finalspelet, Tracks Black Stomp!!!

 

 

Martin Larsen
2008-08-11

« Tillbaka