PBA Players Championship, Columbus, USA
12/2 - 17/2
https://www.pba.com

Träning:
Profilen för denna major tävling är Dragon, 45 fot och att dömma av dagens träning kommer det bli spel långt in i banan. Det kändes våra starka bollar rullade bra i början, Halo, Physix och kanske Crux Prime. Men jag tror inte vi kommer använda speciellt mycket yta på dessa kloten, istället försöka att slå ganska löst. Phaze II och Idol kommer säkert att rulla en del också innan Idol Pearl.
Personligen kommer jag försöka jobba hårt på att hålla fokus på de detaljer jag jobba på med Stenis för en vecka sedan, kan jag komma fram till linjen för att rulla av bollen som jag ska kan det bli en bra vecka!
Vi spelar 3x6 serier innan 120 spelare ska bli 24, dessa 24:a spelar sedan round robin innan vi vet vilka 5 som gör upp på TV.

Serie 1-6, 1341:
Min första serie med Storms nya Crux Prime blev kanon, 258! Sedan blev det trubbel när vi bytade bana och jag hade svårt att hitta rätt i fart och klot, 2 tunga serier med mycket letande innan jag hittade rätt med en Idol Pearl. Avslutade passet med en blankare Hy-Road Nano. 1341 kändes som ett riktigt bra steg åt rätt håll, många bra slag och en ganska skön känsla. Spelet började mellan 2-3 pil och slutade närmare 6:e pil, då förstår man att det behövs många förflyttningar och många beslut som behöver vara bra!

Serie 7-12, 1212+1341=2553:
Tyvärr måste jag erkänna att jag tabbade mig när jag bokade resan hit, tänkte inte på att vi skulle spela så här långa block. Jag borde helt klart åkt en dag tidigare och kommit in i tiden mer, nu gick jag in i väggen efter någon serie i detta passet. Skallen blev helt tom och jag tappade fokus totalt. Missade en massa spärrar och var inte alls skarp nog för att hålla slaget. Som tur var kvickande jag till på slutet, kunde rädda 5:e serien och avsluta med en bra serie. Men detta passet kan ha kostat en del tyvärr.
Dags att sova och ladda om, bara 27 pinnar utanför cuten.

Serie 13-18, 1268+2553=3821:
Sista kval passet blev en riktig bergochdalbane historia, jag visste att ett resultat runt 1300 skulle mest troligt ta mig vidare och när man då börjar med 480 känns det ju riktigt surt att inte klara det.
Som sagt starten var det inget fel på, min Crux Prime rullade fint i första serien men fick byta till Physix tidigt i serie 2. Serie 2 och 3 har inneburit problem för mig innan och serie 3 blev långt ifrån problem fri nu också. Dock på ett annat sätt, nu hittade jag en bra linje till fickan men tydligen var det fel för jag lämnade olika käglor kvar hela tiden. Denna gången ville jag inte jaga utan bara körde på och träffade fickan hela tiden, men käglorna ville inte ramla. Tyvärr missade jag 10:an en gång och som "lök på laxen" fick jag 7-10 på bra träff i sista rutan, 10 bra träffar och 183..... Surt som fasen och inte blev det bättre i nästa efter att ha träffan högt med hål som resultat stog 7-10 kvar igen, då blev det en massa letande efter ny lösning. Hittade inte rätt förän serie 5 då jag trots ytterligare en 7-10:a kunde skjuta 246 efter 172 i 4:e.
Men nu låg jag preis runt cuten för topp 24:a, en bra serie till nu då!!!
Sista serien på bana 1-2, ryktet sa att det var riktigt torrt där. Tyvärr stämde det, extremt torrt(spel vänster om 6:e pil), inga höga serie i serie 5 där och inte heller i vår serie. Jag slog 188 med ett hål och en dubbel, kunde inte gjort så mycket mer. Jag missade cuten med 33 och pengar med 13, surt som fasen.    
Överlag sett är det nog ett steg åt rätt håll men det känns fortfarande som man jobbar i uppförsbacke, det är segt och flytet saknas. Bara att jobba hårdare och hoppas det vänder snart! 

 

 

Martin Larsen
2019-02-16

« Tillbaka