PBA Indianapolis Open, Indianapolis, USA
19/2 - 24/2
https://www.pba.com

Träning:
Formatet för denna tävlingen samma som förra veckan men med den skillnaden att vi kommer att spela på 2 olika profiler hela tiden.
På vänster banan kommer det ligga en 45 fots profil uppkallad efter Dick Weber och på höger banan 38 fot, Mike Aulby. Den långa är ganska lätt på pappret i alla fall och tvärtom med Aulby profilen. Det såg ut som de flesta kryssade en del på långa men lösningen på 38:a fotare var inte lika självklar. 
Jag tror dock att det kommer rulla en del uretane bollar från början och ibland gör det profilerna lättare men det händer också att det blir riktigt svårt. 
Från början känns Weber profilen lätt, frågan är bara om det kommer spelas upp och bli "över/under" tendens. Alltså att det svänger för mycket utåt och inte alls innåt, imorgon vet vi!
Vi spelar 2 x 6 serier imorgon, 6 serier till Torsdag morgon och sedan gå 24 spelare vidare till round robin.

Serie 1-6, 1386 (6:a):
Ett utav mina bättre block på länge, stabilt spel och bra beslut genom hela passet. Höll ihop spelet på den tuffa medium profilen med Picth Black i halva passet för att sedan gå till Phaze II. På den långa valde jag att börja spela med Idol Pearl som har lite yta och sista 2 serierna rullade den nya HALO Pearl. Ingen serie under 220, ett stort steg åt rätt håll! 

Serie 7-12, 1204+1386=2590 (25:a):
Börjar undra om jag inte kan spela 2 block samma dag, detta är 3:e tävlingen i år som jag startar bra men sedan spelar ner mig i andra passet. Banorna kändes inte alls lika som på morgonen, men det är ingen ursäkt att slå serie efter serie under 180.....
Jag tyckte båda profilerna spelades annorlunda nu på kvällen och till skillnad från första passet kändes det som jag tog fel beslut hela tiden, antagligen ett teckan på mindre bra spel. I serie 2 och 5 hittade jag bra läge och tack gode gud för att jag tog vara på det, 266, 258 dessa 2 serierna. Men jag tror tyvärr att detta passet är nytt rekord i skillnad mellan de 2 bästa och de 4:a sämsta, 179 var 3:e högsta serien!!! 1204 totalt i ett av mina sämsta berg- och dalbane pass någonsin! Så frusterande att inte kunna håll ihop spelet i 2 pass, MEN nu ska jag sova bort det skitet och komma tillbaka stark i morgon! Ligger just nu 1 pinne utanför cuten tackvare bra spel på morgonen!

Serie 13-18, 1396+2590=3986 (9:a):
Äntligen bowlade jag bra nog att klara cuten, riktigt skönt att hålla ihop spelet i stort sett hela passet. Hade en svacka på 4-5 rutor i serie 4:a men annars riktigt bra spel och då kommer bra beslut också! Idag blev det Phaze II hela tiden på höger banan, Idol, Idol Pearl och HALO Pearl på den långa profilen.
Jag trodde att det skulle krävas närmare 300 över för att klara topp 24:a, det blev 305. Jag lyckades strajka mig upp till 386 över och en 9:onde plats.
Nu väntar ett riktigt test för krooppen och knoppen, 24:a serier man mot man på 1 1/2 dag!

Round Robin, match 1-8 (2/6 vinster/förlust):
Inte alls den starten man var ute efter, ett riktigt tugnt block med 2 vunna matcher och 6 torsk... Spelade för dåligt, höll ihop det ok i början men kryssade inte i närheten av vad som behövs. Föll som sten i listan och nu är det bara att försöka jobba sig uppåt igen.

Match 9-16 (4/4):
Verkar precis som att jag bara ska spela på morgonen, alla mina pass på morgonen/förmiddagen har varit bra. Detta var inte kanon men ändå helt ok efter skitspelet i första passet. Får dock inte till de höga serierna som behövs för att klättra ordentligt i listan men spelmässigt mycket bättre.

Match 17-24 (4/4):
Kvällspass igen och det var på väg att gå rätt åt skogen igen. Efter halva blocket var jag sist men då hittade jag rätt med tekniken och lyckades vinna sista 4:a matcher med riktigt bra spel. Kändes bra att gå av banorna med en ok avslutning, blev till slut en 20:onde plats. Efter att ha kvalat in som 9:a var ju målet såklart mer än så men jag känner ändå att jag tagit ett stort kliv framåt denna vecka! Det har inte flytit på speciellt mycket men jag har kämpat och gnetat, kroppen är sliten men inget ont i handleden!!
Det har varit mycket Roto bollar som rullat denna vecka, förutom en hel del Phaze II på medium profilen var det Idol där också, på den långa var det Idol Pearl och nya HALO Pearl hela vägen.

Nu ska vi vidare till Jonesboro, även där blir det spel på 2 olika profiler. Shark (48 fot) och Viper (36 fot). 

 

 

Martin Larsen
2019-02-23

« Tillbaka