USBC Masters, Las Vegas, USA
26/3 - 1/4
https://www.bowl.com/masters/

Träning:
Efter den lyckade visiten i Tyskland är jag nu tillbaka i staterna, Las Vegas och Gold Coast Casino är platsen för årets USBC Masters.
En lång finaldag och lika lång flygresa i kroppen gjorde att dagens träningspass mest kändes som uppmjukning inför denna major. Profilen som vi ska spela kändes väldigt lurigt, den är 39 fot och tillsammans med topografin i hallen känns det som 215 kommer vara en helt ok serie.
Som vanligt gäller det att klara sig vidare till matchspelet (topp 64) efter 3 x 5 kval serier, 2 av passen på nyoljat och ett på "burn". Jag spelar i B squaden och vi börjar på "burn".

Kval, serie 1-5 (burn), 1005:
Som väntat är det ganska låga siffror, banorna är allt annat än lätta. Jag spelade inte speciellt bra i början, hade svårt att hitta en känsla för vilket typ av släpp jag skulle använda. Det dröjde ändå till ruta 2-3 i serie 3 innan första dubbeln dök upp, som tur är hade jag bara en tomruta serie 1 och 2 (185, 197). Jag kämpade mig till en dubbel till i serie 3 men också ett stort hål efter första dubbeln så det blev ytterligare en serie på 197.
Serie 4:a var mycket bra, jag spelade med Hy-Road Pearl och hade bara nio spärr och kyss för 227! Det var den enda serien där jag verkligen kände var jag behövde göra för att det skulle bli bra, sista serien var tillbaka till slit och med en trippel i sista rutan blev det 199. 1005 totalt och efter dag skulle jag tro att det är ca 35 pinnar ifrån cuten. 450 spelare och 63 (plus förra årets vinnare) går vidare, efter 5 serier krävs det allstå ca 205 i snitt, ett kvitto på att det är tuffa förhållande!!

Kval, serie 6-10 (nyoljat), 1115+1005=2120:
Jag valde att borra en HALO med en layout som svänger tidigt och väldigt mjukt inför dagens start, det visade sig vara ett ok drag för att hålla mig ifrån trubbel. 217 i första med trippel och ingen tomruta, nästa serie ingen dubbel men heller ingen tomruta. Bytte sedan till en lite aggresvidare HALO och då började jag kryssa ordentligt! över 500 i serie 3 och 4:a, hade även chans att avsluta bra men det blev "bara" 202. Stabilt spel och så lyckades jag ta vara på chansen när jag fick den idag!! Klättrade ordentligt i listan, har nu 120 över och trolgtvis är cuten runt 50 över efter dag 2. Ett pass till med stabilt spel borde räcka till att klara mig vidare, men inget är givet på dessa banor. En kille hade 15 över pari efter 7 serier totalt när han sedan slog 84!!! 10 tomrutor i rad!!! Helt otroligt.
Nu blir det lite vila, imorgon spelar vi sista blocket!

Kval, serie 11-15 (nyoljat), 964+2120=3084 (53:a):
En dag som jag gärna vill glömma, vaknade med en mage som strulade ordentligt. Vi skulle inte spela förän 18:30 och det var tur det! Jag sprang på toa från 09:00 till 15:30, lyckades få stopp på det hela med piller och precis innan spel-passet fick jag också i mig en macka. Men det visade sig vara en mindre bra uppladdning, jag spelade illa och det blev en kamp mot att klara cuten istllet för att försöka nå en högre placering.
Första serien var katastrof, i andra räddade jag mig men i serie 4:a blev det återigen väldigt illa. Jag fick slita mitt hår för att klara cuten, 195 i sista serien och det blev 964 totalt. 84 över pari, det var 16 mer än vad som krävdes för att nå topp 64.

Matchspelet:
Topp 64, 574 mot Mykel Hollimans 733. Inte mycket att säga om, han körde över mig. Jag trodde jag kunde fixa till banorna så det skulle bli ganska lätt. Var tyvärr inte nära, Mykel hade kanon läge på vänster-kanten dock.
Topp 64 (loser bracket), 745 mot Jr Raymonds 600. Efter första förlusten kollade jag upp var min nästa match skulle spelas. 65-66 de som spelade där innan oss hade inte lyckats slå 1000 ihop! De hade båda spelat inne i banan så jag bestämde mig för att testa spela runt 1:a pil. Det var dagens geni drag!! Jag hittade ett kanon läge med min Halo (2" pin-pap) och kunde köra över JR på samma sätt som jag blev överkörd i match 1!
Topp 48 (loser bracket), 711 mot Sam Cooley 670. Ny oljat och Sam spelade med en ny urethane boll från Global, dock spelade han närmare 2:a pil och jag valde att köra vidare på kanten. Han tog ledningen med 40 pinnar efter serie 1 men ju mer hans urethane boll rullade ner för banan ju mer häng fick jag, dessutom försvann hans läge mot slutet och jag kunde ta vara på detta!! Skön vinst!
Topp 32 (loser bracket), 690 mot Mitch Hupés 711. Nu tog det roliga tyvärr slut, trots att jag fick en bra start med 40 poängs ledning. Jag spelade ganska bra hela matchen men Mitch avslutade matchen väldigt bra. Vi båda träffade fickan hela tiden i sista serien, vi båda lämnade 8:an på smäll men skillnaden var att jag slog ett skit slag i ruta 10, lämnade 2:an kvar och Mitch tog chansen.

Det har varit en tävling med mycket upp och ner totalt sett tycker jag dock återigen att jag kämpat på bra och börjar närma mig en form så jag kan utmana de bästa igen.
Detta var den sista tävlingen innan de ska utses topp 24:a (för PBA playoffs), topp 40 (PBA league draft) och poängen inför Weber Cup uttagningen. Tyvärr tror jag att jag skulle behövt vinna någon mer match för att ta någon av dessa platser, såklart känns det surt men jag är ändå inte speciellt missnöjd. En hel del minus men också mycket positiva saker! 
Slutade alltså mellan 25-32 av 450 spelare totalt!

 

Martin Larsen
2019-03-30

« Tillbaka