SM slutspel 2019, Nyköping, Sverige
17/5 - 19/5
http://www.swebowl.se
Placering: 1:a

Årets SM slutspel spelas på 2 olika profiler, Nyköping 41 och 42. 41:an har lite mer olja och spelas bäst innifrån banan och 42:an har mindre olja med ett mer markant kant spel.

Semifinal 1, Team Clan - IS Göta: 4-2
Match 1, 10-10 (Nyköping 41)
Match 2, 12-8 (Nyköping 42)
Match 3, 10-10 (Nyköping 42)

Semifinal 2, TP  - BK Jösse : 4-2
Match 1, 4-11 (Nyköping 42)
Jag kan inte komma ihåg när vi blev så avklädda sist i en match, Jösse totalt körde över oss!! Halva laget började pk men resten var ute och cyklade ordentligt och tyvärr var vi fler som vill följa med ut på den turen. Mång dåliga beslut samtidigt som Jösse lugnt och stilla kunde stå spela på utan press. En uselt genomförd match från vår sida!! Jag började kanon med min HALO men var inte nära i serie 2 och 3, 612 blev det.
Får ont i magen när jag tänker på hur illa vi genomförde den matchen.

Match 2, 11-4 (Nyköping 42)
Ny dag, ny gameplan på samma profil. Här kom beviset på vad en natts sömn tillsammans med en ny gameplan kan göra. Trots att Jösse började lika starkt som i första matchen kunde vi vinna första serien med 4-1!! Vi började nämligen ännu bättre och var riktigt starka i slutrutorna, tog alla chanser vi fick! Precis lika dant i serie 2 när vi roffade åt oss alla borde och ledde alltså med 9-1 efter 2 serier! Lite slaka i början på 3:e men lyckades ändå knyta åt säcken på 2 banpar i den serien och vinna matchen med 11-4. Tyvärr blir det inga fler serier i år efter att det är avgjort, lite synd med tanke på chansen att slå svenskt rekord är VÄLDIGT liten om man bara får spela 3 serier!?!?!!?
Jag lyckades hålla uppe spelet mycket bättre idag, precis som hela laget för övrigt. 698 blev det i denna matchen.

Match 3, 13-7 (Nyköping 41)
Vilken avgörande match, helt otroligt och om inte detta var en match i publikens tecken vet jag inte vad som skulle kunna vara det!? Vi valde att byta profil och Jösse tycktes gilladet, de gick ut och köre över oss i serie 1 (0-5). De hittade mjuka fina linjer till fickan medans vi fick över reaktion. MEN, vi lyckades hålla oss kalla och leta lösningar i varje slag utan att få panik. Känner mig stolt att spela med grabbar som kan ska av sig en sådan start och komma tillbaka med en 5-0:a i serie 2! Spelet kröp in längre i banan precis som vi hoppats och vi kunde sakta men säkert spela hem matchen i sista serien! Jag är djupt imponerad av sättet Jösse genomför denna semifinal, de får ut nära max av många spelare när det verkligen gäller och vi var väldigt illa ute många gånger. 
De ska vara stärkta av dessa matcher, det är vi också och nu väntar ytterligare en final mot Clanarna!!
Jag hoppas då att hitta spelet ordentligt, det är lite knackigt men jag lyckas hålla ihop det ok, 873 denna matchen.

Final, Team Clan - TP: 1-5
Match 1, 10-10 (Nyköping 41)
En riktigt tajt och svängig match, Clan bestäme sig för att göra den redan svåra 41 fots profilen ännu svårare. Det blev en gnet match där vi lyckades slå 6450 och Clan 6270, ändå blev det "bara" 10-10. Detta efter att jag tyvärr inte lyckats slå ner 8:a käglor i matchen sista slag. Såklart det inte hägde enbart där men väldigt tungt direkt efter, alla faller vi nu gällde det bara att komma upp på fötterna fort som attan!! 

Match 2, 4-11 (Nyköping 42)
Vår tur att välja profil och det blev byte till 42:an och den blev strike vänligt. Med våra 1740, 1820 och 1830 kunde vi göra processen kort och vinna matchen efter 3 serier med 11-4. Bra spel från vår sida och en riktigt dålig match från Clan då blir det inte speciellt spännande. 
Personligen ryckte jag upp mig ordentligt efter den dåliga avslutningen i match 1, nästa lika myket på 3 serier (779) som på 4:a (785) i matchen innan!! 

Match 3, 5-10 (Nyköping 41)  
Sista matchen och Clan's tur att välja profil igen. Inte något svårt val för dem då vi precis kört över dem på 42:an. Det blev en ny sväng på 41:an och återigen försöka de se till banan blev lurigare än vad den är för början. I mina ögon så försökte de så mycket att de glömde av att spela ordentligt själva, det blev nämligen bra 3 serier nu också (5-10) och jag vet att de kan mycket bättre än så. Eller vad sägs om deras 1440 i första serien mot våra 1690, det blev en 5-0 med en gång och då såg man att vårt övertag började sätta sina spår hos Nässjö folket.
Faktum är att det gjorde det mig också, jag hade svårt att hålla mig i "nu:et" under serie 2. Tankarna började fara iväg, vi var på väg att klara det vi skulle för vår älskade vän och coach som kämpar mot den eländiga cancern. Jag fick verkligen fajtas med mig själv och hålla tillbaka tårarna, jobbet var ju inte klart än! Jag lyckades hålla ihop det, det gjorde resten av laget också och vi kunde dra på oss våra guldfärgade glasögen och flugor efter 3 serier, SM GULD SM GULD SM GULD!!!
Jag är enormt stolt över hela laget och mig själv, vi var riktigt illa ute mot Jösse i semifinalen och även mot Clan på morgonen. Det har också varit många tunga stunder med Henke och hans familj i tankarna, men vi lyckades till slut göra det vi alla ville så mycket, spela hem Guldet till Henrik "Henke" Jacobsen!! Det var vårt 13:onde lag guld men det betyder mer än något annat!!! En mycket annorlunda och tryckt stämning efter matchen när vi var många som inte kunde hålla det inom oss längre, tårarna forsade och utrycket "bitter sweet" räcker nog inte riktigt till!

#kämpapåhenke #fuckcancer #smguld #njutavvarjedag 

 

 

Martin Larsen
2019-05-22

« Tillbaka