Storm San Marino Open, Serravalle, San Marino
11/7 - 14/7
http://www.sanmarinoopen.com

Kval, start 1 (1272):
Efter en tidig morgon, flyg från Gbg till Frankfurt och vidare till Bologna för vidare transport med hyrbil till San Marino blev det sedan ingen höjdar start.
Ibland känner man sig helt ok efter en resa men idag ville kroppen inte samarbeta, för dålig stabilitet i spelet, blandade bra slag med skit och fick inte ihop något vettigt innan det var för sent. 
Kegel har valt att använde den nya Terrain oljan igen (samma som på EM), även nu verkar det som att den får kloten att svänga mycket. Inte så tidigt här som i Tyskland men istället svänger det mer när det väl svänger. I ruta 2 i 2:a serien var jag imot returen på högerbanan och mot slutet är det 6:e pil som gäller.
Jag fick i alla fall lite träning och tror nog att det ska gå att lösa med lite bättre spel, den bol som kryssade en del på slutet var nya Astro Physix. Kan ju hoppas att den vill fortsätta kryssa imorgon!

Kval, start 2 (1207):
Inte mycket att skriva om denna starten, dåligt spel rätt igenom. Försöker leta efter vad jag gör som får mina klot att rulla så dåligt. Verkar som jag fäller överkroppen och då kommer jag inte kunna ha kvar handen i rätt läge under släppet. Denna starten hade också ett maskinfel som gjorde att vi fick 30 minuters paus, då passade jag på att borra den nya PRO Motion från Storm. Får se om den kan hjälpa mig.

Kval, start 3 (1344):
Ett steg i rätt riktning! Men är det tillräckligt, tror inte det, 5 pinnar till hade varit kanon!! De finns många ställen att hitta de 5 men inte sista serien för avslutade med 269 över 6:e pil med Hy-Road och i serie 4:a är svårt att hitta dem också, 279 med nya PRO Motion! Tyvärr fick jag stora problem på bana 3-4 och inte bara med strike spelet, jag missade också 2 spärrar.... Där sitter de saknade pinnarna!!
Jag jobbade vidare på att hålla överkroppen stilla och inte fälla den framåt, kändes stundtals mycket bättre och nu finns det hopp om en bättre start i morgon!
Med 4:a starter kvar tål jag att 9 spelare slår högre än 1344, det finns men känns inte spelciellt säkert.

Kval, start 4 (1351):
Efter mycket slit och en stark avslutning lyckades jag nu skramla ihop de sista pinnarna som behövdes för att jag ska känna mig säker!! Men det har verkligen varit slit, tycker dock att jag spelade rätt bra idag men det var så stor skillnad mellan banparen så det gick aldrig att slappna av. Det var hela tiden leta i ett par rutor och sedan försöka få ihop kryssen mot slutet. Sista serien var helt galen, började med tomruta för att sedan kryssa, så stog 8:an kvar på smäll, dubbel sedan var det 9:ans tur att stå på en bra träff!! Så behövde jag helt plötsligt sätta strajk ut för att klara mig, vilket jag gjorde tackvare en vänsterstrajk i ruta 9!! 3 bra kryss i sista rutan, 7 pinnars ökning som innebar 9 placeringar!!! PRO Motion första 2 serierna (4-5:e pil) sedan Hy-Road (vänster om 6:e pil på slutet)!!
Det blir ingen bye men den långa vägen funkade bra i München sist, litar på att den kan funka här imorgon också!!

Final, steg 1 (2:a på 933):
En kanon start på dagen, stabilt spel genom hela blocket. Lägsta serien på 227 och högsta på 238, var aldrig nära cuten som blev 817. Det ska tilläggas att min banlottning var optimal detta passet!
PRO Motion alla 4:e serierna.

Final, steg 2 (14:onde på 842):
Om min lottning var optimal första passet så fick jag tillbaka det i andra blocket. Tror nog inte den kunde varit sämre om man försökt. Jag fick spela efter alla de spelarna som jag absolut inte ville hela tiden och redan i serie 2 var spelet över 6:e pil. Jag kunde spela med PRO Motion i en serie sedan blev det Hy-Road men även den svängde för tidigt och mycket. Jag kämpade och slet, det räkte nästan... 7:an kvar på lite tunn träff i sista rutan gjorde att jag missade cuten med 14 pinnar, såklart inte kul. Spelet har blivit bättre och bättre under hela tävlingen och jag började precis känna att jag skulle kunna blanda mig in i striden om stegfinal platserna, men det blev stopp nu och en 22:a plats. Så är det, ibland räcker det inte att bowla ok, man måste ha lite flyt också.

Imorgon åker jag vidare till Spanien tillsammans med Peter Somoff från Storm och Daria Pajak för att jobba några dagar med olika clinics.

 

 

Martin Larsen
2019-07-14

« Tillbaka