VM 2-manna, Nonthaburi, Thailand
22/8 - 23/8
http://www.2008wmc.com/
Placering: 2:a

2-manna:
Första distansen i årets VM blir dubbelspelet, som ska spelas över 6 serier på kortolja.
Det är 56 nationer här och det betyder att det spelas hela 5 starter trots hallen är 42 banor stor, Sverige spelar i 1:a, 3:e och 5:e starten.

1:a starten, 22/8 09:00:
Dennis Eklund
Peter Ljung

3:e starten, 22/8 18:00:
Tobias Karlsson
Robert Andersson

5:e starten, 23/8 13:30:
Tomas Leandersson
Martin Larsen

VM-SILVER!!! 
Efter en riktigt gastkramande dag kunde man gå och lägga sig med ett VM-Silver runt halsen, dock med ganska delade känslor.
Dagen började med en liten jogging tur på hotell gymmet vid 8:30, sedan frukost och lite vila. Man känner allt några extra slag från pumpen den dag då det är dags för de första slagen i VM och denna dag var ingen skillnad.
Det blev en lätt lunch innan det var dags att kliva in i hetluften (det visade lite senare bli skapligt hett), första serierna var lite spända och jag fick inte alls till något bra flyt i spelet. Spelade lite för spänt och därför lämnade jag också uppställningar som 4-9, 7-10 och klippte av 6-10 i sista rutan
Bara 380 första 2, då var det ganska skönt att lagkompisen (veteranen Tomas Leandersson) spelade mycket bra, han hade 470 så vi var inte borta trots min start.
Vi började nere på bana 5-6 och det svänger gärna lite tidigare där nere, jag kände på min bollreaktion att det skulle bli bättre när vi flytta bort till högre nummer i hallen.

Den känslan visade sig stämma, lite mer glid och min Stomp blev vass igen!!
Men trots att vi spelade skit bra kändes det som vi jobbade i uppförsbacke, så fort vi fick några kryss irad kom det något skit i vägen. Tomas lämnade 7-10 ett par gånger och jag slarvade iväg 2 enkelmiss på kägla 10, fy skäms!!
Trots detta närmade vi oss hela tiden, vi visste att det skulle bli riktigt högt när som helst och i serie 5 borde det varit dags. Men så blev inte fallet, bara 434 och det kändes väldigt tungt just då.
Vi behövde slå en bit över 500 i sista serien för att ha en chans och vi sa till varandra att vi tar en ruta i taget, kul att fortfarande ha chansen trots att det varit så jobbigt. Jag sa även till Tim Mack (coach) när vi skulle lägga upp våra bollar på returen: jag skiter i spärrbollen nu, har inte råd med spärr nu!! Tim höll med!!

Denna serie kom att bli en av de seriena som bara finns i drömmar, helt otrolig, värd varenda träningstimme jag lagt ner innan detta VM!!!
När vi ska slå sista rutan kan Tomas göra 258 och jag hade börjat med 9 kryss, vi visste inte exakt vad som behövdes.
Tomas går upp och sätter bollen i fickan, 7-10 står messenger kommer och klipper bägge!!! Stark som han är sätter han dit 2 till och då säger Tim att det är klart, vilken känsla!!
Men jag kunde ju fortfarande skjuta 300, det hade ju varit så coolt!! Vi var sist kvar och hela hallen var bakom oss! Tyvärr lämnade jag 7-10 då istället, men var gör väl det. Vi blev 3:a och fick möta Finland i semifinalen.

Semifinal: 
USA fick möta Norge på TV banparet och vi spelade mot Finland lite längre bort, i efterhand tror jag de ville gjort tvärtom. 
USA vann ganska enkelt, medans vår match var kanon jämn. Vi ledde hela vägen men väldigt knappt, Tomas spelade väldigt bra. Han hade spelat med sin Elite Gold Label hela dagen, men på bara 4 slags träning kände han att hans Roto-Grip Pluto var bättre just här och nu. Grym känsla och 242!!
Då var det min tur, hade strike i ruta 9 och var tvungen att sätta dit första i 10:onde och sedan 9.
Gjorde precis det och final platsen var klar, man fick nästan nypa sig armen för att fatta. Chans att försvara titeln sedan 2006, i detta startfält!!! 467 mot 463.

VM final: 
VM final i direkt sänd TV med propp full läktare, motståndare: 2 av de absolut bästa vänster spelarna på proffs touren i USA!! Lagkompis: en av Sveriges absolut bästa bowlare genom tiderna!!
Tråkigt??? Inte direkt, det är detta man tränar för, för jävla coolt (ursäkta ord valet) helt enkelt!!

Det blev en mycket välspelad och spännade final, kan inte bli bättre för TV.
Vi tog ganska tidigt ledningen och efter halva serien såg det riktigt bra ut. Alla träffade fickan men vi fick lite mer strike, kanske för vi använde reaktiva klot medans jänkarna spelade med urethane.
Tyvärr slog jag ett lite för löst slag i ruta 7 och lämnade 3-4-6-7 kvar, det gjorde att matchen blev jämn igen. Trots det hade vi god chans att stänga igen matchen i ruta 9, då slog Tomas ett av sina få dåliga slag och lämnade 2-4-10 kvar. Det kändes tungt, men cool som han är gick han upp och spärrade!!
Då gick jag upp lämnade en riktigt tung 10 kvar, trodde verkligen den skulle strajka.

Nu hade hamburge killarna chansen, om de sätter var sin dubbel måste någon av oss dubbla.
Patrick Allen sätter 3 och Tomas lämnar tyvärr en gungade 10:an kvar.
Rhino Page går upp och sätter 1:a, jag går upp och svarar!!
Tyvärr sätter Rhino en till och jag måste slå mitt livs slag....... ganska många tankar genom huvudet nu!
Men jag tycker ändå jag lyckas känna mig ganska lugn, funderar på att flytta en stav innåt men står kvar.
Fel beslut, tar lite för mycket i bollen och lämnar en gungade 4:ans kägla kvar och man ser guldet i botten
Vet inte riktigt hur man ska kunna förklara den känslan, ingen ide att försöka.

Skulle kunna skriva precis hur mycket som helst om denna dag, men nu är dags att gå vidare. Jag hade inget VM-silver innan, 3 VM och Guld, Silver, Brons i 2-manna!! Inte så illa

Nu är dags att ladda för 3-manna ihop med klubbkompisarna Robban och Tomas, ska bli grymt kul!!

För er som skickat sms eller försökt att ringa och inte fått svar, vill jag bara säga att jag förlorat min telefon därför inga svar! 

 
 

 

Martin Larsen
2008-08-24

« Tillbaka