Norwegian Open, Oslo, Norge
10/10 - 13/10
https://www.bowlingres.no/turneringer/2018/ebt_13_norwegian_open_2019_by_brunswick/#tab/Resultater
Placering: 3:e

Kval:
Att vara tillbaka på banan igen känns kanon, nu skulle jag testa hur långt jag kommit i jobbet att nå tillbaka till toppen?! Men främst skulle jag testa om kroppen orkade spela ett eller kanske 2 pass?
Första passet var bra och dåligt, bra var att jag kunde spela utan smärta men resultatet var mindre bra. Mycket olika slag och ingen bra känsla när det gällde justeringarna för att få loss sista käglan.
Det blev 1295 med en hög serie och 5 runt 200 gränsen. 
Jag kände mig ok och bestämde mig för att köra ett pass till, satt och funderade på hur man skulle kunna slå högre och hade väl lite känsla vad som skulle ändras från första starten. 
Min kropp höll och mina tankar på vad som skulle funka höll också:-) Att jag skulle gå av banorna med 1447 i start 2 kändes nästan overkligt men också en väldig lättnad! 
Jag lyckades hitta rätt med samarbete mellan sving och fotarbete vilket tillät mig att göra lite mer med bollen för att få den igenom kägel högen på ett bra sätt. PRO Motion rullade hela blocket och mitt resultat räckte till en 3:e plats i kvalet!!

Final:
Att klara topp 8:a i kvalet belönades rikligt, jag behövde inte spela förän i steg 4 och då var vi bara 16 spelare kvar. Formatet var 3 serier och 8:a vidare med sina poäng.
Att sätta sig i bilen på morgonen och åka upp till Oslo för att spela 3 serier skulle i många andra fall känts sådär, men idag hade jag en go känsla att få spela finalen igen! Dock var jag lite orolig att det bara skulle bli 3 serier efter serie 1, 201 var inte en kanon start direkt. Men i serie 2 hittade jag marginalerna, började med att få tvärstopp men kryss ändå sedan satt det ena krysset efter det andra och till slut hade jag chasen att slå 300, men 10:an stog kvar i 12:e slaget. Ingen perfekt serie spelmässigt men nästan perfekt poäng ändå!! Denna serien lade grunden till resten av dagen när jag var med och kämpade om titeln!
Jag vann steg 4:a med mina 755 och fick med mig lite försprång till sista steget där vi skulle spela 3 serier till för att få fram vinnaren! Fram tills nu hade jag spelat med en PRO Motion boll i kvalet (pin under) och en annan i finalsteg 4 (pin över) men nu började spelet bli för djupt för att de bollarna skulle orka kryssa och efter lite letande blev det den nya ALL-ROAD som fick rulla. Jag hittade inte riktigt spelet i början men inför sista serien var det knallhårt, 5 spelare inom 10 pinnar!
Vilken avslutning det skulle bli, jag började med 10:an kvar och sedan 7 kryss, James Blomgren startade med 7 kryss och finska Tomas Käyhkö gjorde samma sak!! Men jag var lite före och kunde sätta ordentlig press när jag skulle slå 9:onde rutan, ett kanon slag och den skulle bara kryssa....men bowling kan vara grymt och nu var det dags en sådan upplevelse, 8:an stog kvar på en kanonsmäll:-( Tomas och James tog vara på min otur och trots 258 (1430) i sista serien blev jag nu "bara" 3:a, James vann efter att ha slagit 285 (1462) i sista och Tomas 2:a med sina 265 (1440).
Såklart lite bitter sweet men överlag är jag enormt nöjd och lättad över detta resultat, kombinationen mellan att kroppen känns ok och att spelet var tillräckligt bra för att kämpa om vinsten känns kanon!!

Nu ser vi fram emot ligaspel till helgen och sedan US Open nästa vecka, kan kanske inte spänna bågen speciellt högt inför den resan men bara att kunna åka känns bra!
 

 

Martin Larsen
2019-10-14

« Tillbaka