Kuwait International Open, Kuwait City
2/11 - 6/11
http://www.abf-online.org/results/13thkuwait.htm

Nu var det ett antal år sedan vi spelade tävling i denna delen av världen, den största skillnaden just här i Kuwait är att vi nu spelar i en helt ny 48:a banors hall istället den lilla 16 banors hallen i köpcentret vi spelat i förut.
De har alltid kört lite egna format här nere och denna gången också. Vi använder nu det nya "current frame" scoring systemet, det systemt har jag spelat på i TV finaler och Weber Cup förut. Man får 30 poäng för strike, 19 för 9 spärr osv. Detta systemet ger mycket högre poäng och när vi då lägger till att vi spelar 5 serier på samma banpar med bara en spelare par bana, då får vi höga siffror!!
Profilen vi spelar på är 42 fot och medium i svårighets grad.

Kval, start 1 (1303):
Det är väldigt svårt att säga vad som kommer krävas för att kvala in eller nå topp 6 (2 bye) alternativt 12 (1 bye), men en siffra närmare 1300 är nog att föredra för att få spela vidare på tisdag. Jag fick spela med en vänsterhänt kille i detta passet, vilket betyder att jag kunde göra vad jag ville med banan. Valde det som kändes logiskt, började spelet runt 2:a pil med min Phaze II. Starten 241, 265 och 242 låter ganska bra med faktum är att serier på 240 är 5 kryss och 5 spärr, alltså ganska medium. Men jag försökte bara fokusera på tekniken och slå bra slag vilket jag gjorde bättre på slutet, fortsatte med Phaze II och flyttade bara lite innåt hela tiden (slutade vid 3:e pil). 266 i 4:e serien betydde att jag skulle behöva en höjdare i sista för att nå 1300, det blev det också! 9 strike och en 9 spärr betyder 289 och totalt blev det alltså 1303, vilket räcker till 18:onde plats med 2 dagars kval kvar.

Kval, start 2 (1050):
Spelade bara en start idag, kroppen kändes inte pigg. Tyvärr syntes det ordentligt på scoren och ändå mer tyvärr så var det många andra som inte kände så. Siffrorna springer iväg som bara den och nu tål jag bara ca 10 spelare imorgon. Alltså kommer mina 1303 verkligen vara på gränsen för att klara cuten, bara hoppas kroppen känns bättre och rikta in sig på att spela några starter imorgon.

Kval, start 3 (1193):
Tyvärr inte så bra spel nu heller, det hjälper inte heller att jag fått spela de sista 2 blocken med 2-hands spelare som inte riktigt spelat upp banan perfekt för in del. 
Känner också att US Open tog hårt på kroppen, ingen riktig flow i benen och det gör att kloten ser trötta ut i kägelhögen. Vilar lite nu och gör mig redo för en start till i kväll, har jag tur håller mina 1303 men det kommer vara på gränsen. Tål 6 spelare med 3 starter kvar.

Kval, start 4 (1357!):
Wow wow wow, vilken avslutning på denna  dagen!! Trodde nog att mitt resultat (1303) skulle räcka, men i dagens 3:e start sköt 6 spelare in sig och då var det i stort sett kört för min del. Problemet då var att jag inte anmält mig till näst sista starten utan fick snällt vänta tills sista starten för att göra mitt sista försök.
Vilket bra försök det blev, började den starten med 300!! Min Phaze 2:a såg helt plötsligt ut som den gjorde i första starten när den svängde tillbaka från kanten, det gjorde den inte i start 2 och 3. 
Några skit slag i serie 2 gjorde att det "bara" blev 255 men sedan började 3:e serien inte så kul. 7-10 i ruta 2 och 4-10 i ruta 3, räddade den serien med 5 kryss på slutet till 247. Efter lite små justering så rullade det på bra igen i serie 4:a, 289 med lite flyt här och där! 1091 och nu hoppade siktet upp på att jaga bye i stället för att "bara" klara cuten. Hade chansen inför slutet men 10:an stog kvar i ruta 9, kryss i sista och då trodde jag att det fanns chans för 2 bye men lite längre bort hade Michael Mak mer på G så jag blev första utanför 2 bye. Men ifrån att vara utanför cuten till att spela till mig en bye känns ändå helt ok!! Phaze 2 hela blocket och precis som i första starten flyttade jag baara 5 ribbor i banan från start till mål. Cuten blev 1309, 1344 för 1 bye och 1364 för 2.
Nu kan jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna!!

Final, steg 1:
Bye!! 32 spelare, 5 serier och bara 8:a vidare.

Final, steg 2 (1297, 4:a):
16 spelare, 5 seriers strike fest och hälften vidare. I fösta cuten var det ju hela 32 spelare och bara 8:a vidare, då krävdes det 1302 för att ta sig vidare. Nu blev faktiskt lägre, "bara" 1265 för topp 8:a!
Överlag sett verkade det som banorna var lite tajtare och kanske var många lite spändare också. Själv hittade jag ett bra spel med min Phaze 2 och precis som igår startade jag bra med 278 och 265. 
Till skillnad från kvalet så bytade vi nu banpar efter varje serie och det gjorde saker och ting lite klurigare, några banpar hade bara uretan spel och några inget uretan, det blev ganska stor skillnad. Då jag inte tog med någon uretan boll hit så behövde jag inte vela över vad jag skulle spela med, faktum är att jag har bara en boll som rullar bra. Må hända att min Hy-Road kan vara bra sista 2 serierna, men Phaze 2:an har sett stbil ut!
Efter serie 3 och 4:a (254 och 268) var jag i topp men när jag startade med 7-10 i sista serien lyckades det ändå bli spännande, jag blev lite spänd och slog inga bra slag vilket resulterade i mindre bra resultat. Men jag lyckades hålla ihop det ok i alla fall och med 2 kryss på slutet blev det 30 pinnars marginal!
Helt ok känsla att vara i topp 16 nu när man för mindre än ett dygn sedan var utanför cuten!!
Snart dags för sängen, får passa på att önska lillebror grattis på födelsedagen och säga god natt!!

Final, steg 3 (1264, 9:a):
Dagen började bra, många hade problem medans jag sköt 266 och var i topp efter första serien!
Det fortsatte inte riktigt så, jag fick problem när vi bytte banpar och gnetade ihop 245, 231 innan jag till slut hittade tillbaka och slog 278 i 4:e. Då var jag 6:a och hade 20 pinnar upp till 5:e platsen, att då träffa ett banpar som jag slog en strike på höger banan var inte idealiskt. En blandning mellan dålig reaktion och ett par sämre slag gjorde att jag landade på 244.
Det blev 1264 totalt och en 9:onde plats, bara 23 pinnar ifrån 5:e platsen:-( Såklart lite surt men ändå väldigt nöjd med tävlingen överlag, ytterligare ett steg i rätt riktning!! 
Jag spelade i stort sett hela tävlingen med Phaze 2, hade tyvärr inget annat med mig som såg ok ut.
4 av 5 i stegen hade uretanklot som rullade bra, kanske jag borde haft en sådan med mig, men inte säker på att det hade ändrat något.
Stort grattis till både Dom Barrett som vann och Arnar Jonsson som stortspelade och blev 2:a!!

Nu ska vi hem och sedan en snabb visit till Ålborg till helgen!

 

Martin Larsen
2019-11-06

« Tillbaka