Kegel Aalborg Int., Ålborg, Danmark
10/11 - 11/11
https://www.kegelai.dk
Placering: 3:e

Kval, start 1 (1311):
Jag bestämde mig ganska sent för att spela denna tävlingen, bland annat för att jag är på gränsen att klara topp 8:a på årets EBT ranking. Finalen nästa år går i samband med tävlingen i San Marino och den brukar jag ändå alltid spela. Sedan är det ju inte speciellt jobbigt att ta sig till Ålborg och när familjen dessutom tyckte det kunde vara kul att följa med så blev det en helg utflykt.
Båten tidigt Lördag morgon och spel kl:15:00, största pressen var att fixa cutten med en gång så vi kunde njuta av en middag tillsammans och kunde man dessutom få en eller optimalt 2 bye så är ju lyckan total!
Det var nära jackpot men resultat blev helt ok, mina 1311 räckte till att klara topp 20 vilket ger 1 bye! 
Banorna är klart luriga och resultat nivån ganska låg, lite roligt attt mina 1311 (6 serier) räckte till en bye här och förra veckan hade det precis räckt till att kvala in på 5 serier:-) Lite skillnad på banor, kägelfall men framför allt scoring system!
Profilen ser inte så tuff ut men det känns som bollarna gärna svänger tidigt men inte mycket på slutet, vilket också gör att man gärna lämnar 10:an på ok slag. Jag började spela med Idol innan det blev min kompis Phaze 2 som gjorde grov jobbet i serie 3-4 (521), förutom de serierna var det mest gnet och ska jag vara ärlig kanske inte min bästa bowling men jag fick jobbet gjort!!

Final, steg 2 (920, 4:a):
Vaknade med en förkylning, extra skönt att slippa första steget då! En god hotell frukost med familjen gjorde susen och detta finalsteget kunde klaras av utan större problem. Spelade stabilt och bra, alla serier mellan 222 och 237. Phaze 2 och Hy-Road kändes helt rätt! Det krävdes 856 för att ta sig vidare.

Final, steg 3 (1357, 4:a):
18 spelare, 6 serier och 8:a vidare, det var förutsättningarna och efter banorna oljats om kände jag mig ganska trygg. Spelet satt okej och därför kunde jag ganska snabbt känna att min Phaze 2 gled lite för långt nu, IDOL blev ersättaren och den rullade kanon första 2 serierna (493). Sedan blev det lite Phaze 2 innan Hy-Roaden fick ta över. Allt kändes ok och jag hade koll på läget, men man vet aldrig med detta spelet, helt plöstligt fick jag stora problem på ett av banparen och det blev bara 171 i 5:e serien. Innan och efter var det bra, 1357 totalt men 5:e serien gjorde att jag hamnade 50 pinnar efter den stekheta islänningen som nu bor i Höganäs, Arnar Jonsson. Han ledde 1407 och eftersom topp 8:a skulle ta med sig poängen kändes det lite segt men ändå goda chanser. 1298 var 8:onde resultatet.

Final, steg 4:a (932+1357=2289, 3:a):
Nyoljat och åter igen närmare 500 första 2, problemet var att de jag jagade gjorde lika mycket. Jag fick sedan leta lite för mycket mellan bollar och banpar för att verkligen sätta press på Arnar. Han hade ett bra spel med sin uretanboll på kanten och kunde ta hem segern utan större problem. Tyvärr fick jag problem på högerbanan på slutet i sista serien och lämnade ett par hål på tunna träffar, det gjorde att jag tappade 2:a platsen till William Svensson men kunde hålla undan för andra jagande spelare och bli 3:a.
Det fanns chans för mer men ändå väldigt nöjd över helgen, en kvalstart och sedan bra spel under finalen. Ytterligare en 3:e plats och det gjorde att jag fixade topp 8:a på Europa Touren, därmed inkvalad till EBT Masters nästa år i samband med tävlingen i San Marino!

Nu väntar en veckas vila och sedan lite elitserie matcher!! 

 

Martin Larsen
2019-11-12

« Tillbaka