VM Trios, Nonthaburi, Thailand
24/8 - 25/8
http://www.2008wmc.com/

Trios:  
Snart dgas för 3-manna spel och lagen som kommer spela är:

Kl: 09:00 Söndag, långolja (1.a start) och 16:00 Måndag, kortolja (sista start):
Dennis Eklund
Tobias Karlsson
Peter Ljung

Kl: 16:00 Söndag, långolja (3:e start) och 12:30 Måndag, kortolja (2:a start):
Robert Andersson
Tomas Leandersson
Martin Larsen

Dag 1, 3 serier långolja: 
För som trodde långolja var enklarna än kortolja (inklusive mig), kan jag bara säga att det kan vara tvärtom!
Verkligen låga scorer idag, ett lag av ca 110 gjorde mer än 100 över pari. Det var England som fick ihop ca 150 över, strax efter dem var Finland (Mika, Pasi och Osku) med ca 80 över.
Eftersom vi visste att det skulle bli mycket tufft när vi gick på banorna så var vår inställning bara att hålla oss vid liv, inte jaga strike.
Det lyckades vi med mycket bra, det var bara Tomas som hade det mycket tugnt i serie 2 (153). Annars höll vi ihop spelet väldigt bra, spärrade det vi kunde och satte en och annan dubbel.
Banorna blev VÄLDIGT ojämna och svår lästa, andrade sig enormt fort vilket gjorde det lätt att lämna svåra uppställningar. Vi började runt ribba 17 i första serien och slutade vid 22. I nästa serie var vi inne vid 6:e pil!!! För att sedan i 3:e gå tillbaka till 5:e pil, som sagt väldigt lurigt.
Därför är vi väldigt nöjda med att ligga 3:a med våra ca 50 över par, ett bra utgångsläge inför de 3 avslutande serierna på kortolja imorgon.
Själv fick jag ihop 647 vilket känns helt ok, använde Dimension (pinnen ovanför) och Agent.
 
Dag 2, 3 serier kortolja:
Tyvärr tyvärr tyvärr blev det inget annat det vanliga skitet för svensk del i 3-manna spelet, har inget bra svar på varför vi inte får till det på denna distans.
Kortoljan idag var mycket lurigare än under 2-manna spelet, det svängde mer och det lilla häng som fanns innan var borta. Därför var det lag som hade urethane klot som gick bra, av 12 spelare i finalen var det bara en (Walter Ray) som använde reactivt klot. Alla andra spelade med plats bollar eller urethane.

Men vi ska inte vara för dystra, vi var enda laget efter USA som hade båda lagen inom topp 10 (8:a och 9:a). Missade final med ynka 55 poäng och vi tyckte verkligen att det gick emot oss!
Själv spelade jag stundtals rikitgt bra och fick ihop 3 serier på 220, det var Stompen som fick jobba igen. Denna gången fick den dock rulla (eller flyga) ganska lång väg innan den kom fram till käglorna.

Nu glömmer vi detta och tittar fram emot 5-manna spelet, den roligaste distansen! Nu ska vikinga hornen fram!!
 

 

Martin Larsen
2008-08-25

« Tillbaka