PBA Oklahoma Open , Shawnee, USA
20/1 - 26/1
https://www.pba.com/Tournaments/Seasons/152?showAll=True

Träning:
Nu har vi tränat och är redo att dra igång! 
Under de första tävlingarna på touren i år är det Dual lanecondition som gäller, 2 olika profiler alltså. Denna veckan är det Wolf (32 fot) och Dragon (45 fot), ganska stor skillnad kan man säga och 32 fot det skruvar en hel del!! Så mycket att en del spelare kommer välja att spela med plastklot, själv blir det nog Pitch Black. Men senare i passet kommer det säkert att bli starkare reactiva klot som tex Halo, men då gäller det att se till att bollen spelas ut mot rännan! 
Den långa profilen kändes möjlig att spela mellan 1-2:a pil men frågan är hur länge?? Funkar inte det blir det med all säkerhet innanför 4:e pil.
Kvalet är över 2 x 6 serier.

Serie 1-6, 1173:
Jag startade denna tävling med en dubbel, det var så långt allt kändes ok. Lämnade sedan 2-10 och direkt efter det 4-10, efter det var hela detta passet en enda lång kamp. Jag hittade aldrig någon bra känsla, fick hela tiden leta läge i banan eller i tekniken.
Den långa profilen kändes rätt ok, men den korta var det stora problemet. När vi tränade hade jag ett ok läge med uretanet, men nu svängde det lite mindre och jag kunde inte lista ut hur jag skulle släppa bollen.
Verkligen tråkigt att börja så dåligt, nu blir morgondagens pass en lång uppförsbacke och fokus måste bli att hitta rätt i tekniken. Cutten är +125 och jag har -27. 

Serie 7-12, 1208:
Usch och fy vilken risig start på 2020 års PBA spel!! 
Idag började jag dock spela riktigt bra, men trots det blev det bara 450 första 2. När det sedan började det strula och när tveksamheterna smyger sig på då finns det ingen botten just nu, alldeles för många dåliga slag och besluten blir därefter!! Svårt att hålla fokus uppe hela vägen när man tvivlar på sig själv. Men nu är denna tävlingen över och när man nu befinner sig i källaren finns det bara en väg att gå, gnälla en skvätt, skylla ifrån sig och sedan jobba hårdare för att göra det bättre nästa vecka!!
Imorgon blir det första träningspasset och sedan eventuellt lite NBA basket i Oklahoma.

 

Martin Larsen
2020-01-23

« Tillbaka