PBA Jonesboro Open, Jonesboro, USA
27/1 - 1/2
https://www.pba.com/Tournaments/Seasons/152?showAll=True

Träning:
En vecka till med dubbla profiler, denna vecka Shark (48 fot) på vänster banan och Viper (36 fot) på höger banan. 
Förra veckan var 2 dagar med 6 serier per dag, nu är det bara en med 2 x 7 serier. Varför? Fråga mig inte!! 
Jag spela ju inte bra i Oklahoma, har tränat en del efter det och hoppas såklart på bättre lycka denna veckan. Det kommer bli tufft, bara 16 av 60 klarar cutten, men jag ska kämpa för att vara en av dem!!
Shark profilen bjuder på spel från ribba 17 och innåt, Viper börjar på kanten och kanske närmare sig 17 på slutet. På Shark såg Alhpa Crux, Phaze 2, Halo Pearl och Hy-Road ut att kunna vara med i spel. Viper började med Pitch Black, Crux Prime och Phaze 3. Men det kan ju ändras tills imorgon:-)

Kval, serie 1-7 (1447):
Ett mycket frustrerande block, spelade ok men sista 3 serierna kunde jag inte strajka. Har över 20 nio spärr sista 4:a serierna... Började med 246, sedan alla serier mellan 190 och 216. Testade många olika klot men utan större lycka.

Kval, serie 8-14 (1476, 35:a):
Intalade mig själv att jag spelade ok första passet, tålamod och jag skulle få chansen!! Precis så var det, 120 över efter 5 serier och riktigt stabilt spel. Saknade bara den där höga serien, men var nu precis utanför cutten. Flyttade då från höga delen till 5-6, tyvärr fick jag tidig info om att detta banpar ställt till problem för många. Vi diskuterade några olika lösningar med ballrepsen, tyvärr hjälpte det inte ett sk-t!! En strike och 3 hål, 156...... Allt slit, alla spärrar, allt tålamod kändes nu helt meningslöst! Sista serien behövde nu bli min bästa för dagen och tyvärr var banorna inte direkt lätta nu, det blev ingen dubbel sista serien heller. Banorna kändes helt hopplöst svåra, 184 i sista totalt 123 över pari. Det krävdes 211 över för att klara topp 16.

Nu ska det bli skönt att åka hem och ladda om och träna i en vecka, inte direkt den starten man var ute efter på årets PBA säsong. Men vi får hoppas att jag sparat krutet till de stora tävlingarna istället!!

 

Martin Larsen
2020-01-30

« Tillbaka