VM 5-manna , Nonthaburi, Thailand
26/8 - 27/8
http://www.2008wmc.com/

Dag 1: VM 5-manna, 3 serier långolja: 

Laguppställning:
Tomas Leandersson
Dennis Eklund
Peter Ljung
Robert Andersson
Martin Larsen

Dagens spel började helt overkligt, det tog oss 35 rutor att få en dubbel!! Helt makalöst, käglorna ville bara inte ramla.
Som väntat var ändå siffrorna väldigt låga på denna otroligt svåra långolje-profil. En av världens bästa bowlare Chris Barnes tycker att den är svårare än den helt platta profil de spelar på i US-Open, det kanske säger en del.
Man kan aldrig känna sig säker, det känns som banan lever ett eget liv, oerhört jobbigt mentalt.
Vi fick iallafall ihop ett par kryss på slutet och landade på 970 i första, hoppades på bättre start i nästa, men icke.
Jo kanske lite, men riktigt tugnt även då. Vi spärrade det mesta vi kunde men det blir så många bubblor så tomrutorna kommer ändå. 1000 precis blev resultatet i 2:a serien och tyvärr blev det inte mer i sista, 994 och totlat 36 poäng under pari.
Men ingen panik, det var bara Norge som drog ifrån lite med hela 198 över, mycket tackvare sin 2:a serie på 1175, inget annat lag har varit i närheten av det. Faktiskt enda serien över 1100, inte vanligt i VM!
Finland ligger 2:a på 46 över pari, och vi ligger 10:a 82 poäng efter, fatta att det kommer bli tajt imorgon när det är dags för kortolja. Vi är bara 46 efter USA som ligger 4:a.
Själv gjorde jag tyvärr mitt sämsta spel pass under detta VM, började bra med 223 men tyvärr blev det bara 358 på de sista 2. Använde Dimension och Agent.
I den mycket tajta all-event listan är jag nu 11:a och på sista finalplats (16:onde) hittar vi nu rumskompisen Robban, 26 pinnar efter mig och 126 efter 1:an Alejandro Cruz från Mexico. 

Noterbart inför morgondagens avslutande spel på kortolja är att USA väljer att ställa över Walter Ray Williams, mannen som vunnit flest PBA titlar och är känd för att vara bäst från kanten!!
Sveriges lag kommer vara samma som under dagens spel, fast bättre

Dag 2: VM 5-manna, 3 serier kortolja: 
En mycket tung dag på bowling banan, trots en ok start.
Vi började ganska bra i första serien, men saknade det lilla flytet man behöver för att skjuta riktigt högt. 1080 med bästa man på 233.
Nästa serie blev lite bättre, 1100 och vi hade finalplatsen inom räckhåll. Själv hade jag spelat ganska knackigt första 2 men hade runt 400 och kände att jag började spela bättre. Tyvärr var detta en dag som allt blev fel, slog ett par bra slag i början på 3:e men banorna var väldigt ojämna och mina förflyttningar gick åt h-lvete. Samma sak hände för Tomas och det är lite svårt för ett 5-manna lag att göra högt när 2 av spelarna har runt 160. Luften gick ur oss lite på slutet och vi dalade ner till en 12:e plats, men 5:a eller 12:a känns skit samma!

I semifinalen slog USA ut Norge och Finland fick stryk av suveräna Korea. Alla trodde Korea skulle sopa banan med jänkarna i finalen men det blev helt otroligt lika!! Sudden death med en spelare från varje lag skulle avgöra vem som fick guldet. Där var Rhino Page från USA lite starkare, 49 mot koreas 39 och guld till USA.

För egen del var det en dyr sista serie om man kollar på All event listan, från 11:e till 30:onde plats men bara 50 pinnar upp till 16:onde.
Blir till att kämpa på i singel spelet där jag kommer spela kl:18:00 (lokal tid) tillsammans med Robban som har 5 pinnar upp till cuten.

Kanon kul 2-manna, tungt 3 och 5-manna, bara att hoppas på en rolig avslutning!

 

Martin Larsen
2008-08-27

« Tillbaka