U.S. Open 2020, Lincoln, USA
16/2 - 23/2
https://bowl.com/usopen/

Träning, profiler och klot:
Årets tuffaste träningsdag är nu avklarad, 90 min träning på 4:a olika tuffa profiler och efter det ska 10 klot väljas ut!
Jag valde att träna det mesta av de första 3 passen, den 4:e är den profilen som ska ligga om man klarar cutten. Den tar vi då!!
Profil 1 är 39 fot, utformad att börja spelas närmare kanten. Den påminde ganska mycket om förra veckans profil, antingen spelar man längsmed kanten eller så flyttar man in och spelar ut den till kanten. Den är ganska platt så man kan inte räkna med så mycket häng innåt.
Profil 2 är 44 fot lång och den spelas också bra utifrån, här kryssade många från början med lite starkare klot mellan 1-2:a pil
Profil 3 är mer en klassisk US Open profil, 37 fot och platt som en pannkaka!! Den spelar vi på sista dagen innan cutten till topp 36 och här kan det hända en del!! Här gäller det att hålla ihop spelet och täcka rutor speciellt ibörjan.
Profil 4:a är 41 fot, mer om den senare.
Min 10 klots arsenal ser ut såhär:
Roto Grip - HALO
Storm - Alpha Crux
Roto Grip - IDOL
Storm - Phaze 2
Storm - Phaze 3
Storm - IQ Emerald
Storm - Hy-Road
Storm - Pitch Purple
Storm - Pitch Black
Spärrboll

Dag 1, serie 1-8 på 39 fot (1607, 81:a):
Värsta tänkbara starten.... Ja så kändes det i alla fall efter 3 serier, 186, 170 och 168. Då känner man sig inte stark även om det är US Open, problemet var dock att A squaden hade visat att banorna inte var speciellt svåra och det kanske gjorde att jag kände mig än värre. Dock inte sämre än att jag hela tiden letade efter lösningar och försökte det mesta jag kunde. Uretane bollarna försvann efter 1 1/2 serie, efter det provade jag olika ställen i banan med Phaze 2 och Idol men utan bra resultat. Jag hittade helt enkelt ingen bra lösning innan jag flyttade från höga delen av hallen, då äntligen lossnade det. 243, 244 och sedan var 6:e serien på väg åt 240 också men tyvärr lämnande jag lite käglor kvar på ok träffar så det blev 225. Från 70 under till 30 över på 3 serier, nu kändes det helt plötsligt möjligt att rädda detta blocket. Men då körde jag i "diket" igen, min Idol började svänga för tidigt och när jag bytade klot slog jag sämre slag. Tillbaka på 170 i 7:e serien och i sista ville käglorna bara inte hjälpa mig, 6 stycken nio spärr i rad och då var det 7:an som stog kvar 5 av de gångerna. Faktum är att de sista 23 rutona stog den kvar 9 eller 10 gånger, såklart att något var galet men vad fasen ska man göra när inte ens Hy-Roaden kan välta de förbaskade käglorna?!? Det blev 194 i sista och totalt 1607, ingen katastrof normalt sett för att vara US Open, men idag var det alldeles för dåligt. Jag är nu mer än 100 pinnar från topp 36 och nu blir det tilla att slita ordentligt!!

Dag 2, serie 9-16 på 44 fot (1769, 59:a):
Tyvärr är jag besviken idag igen, först för att jag inte tog vara på läget som fanns i banan idag och sedan för att det överhuvudtaget finns ett sådant läge när det US Open!! Denna tävlingen har inte riktigt levt upp till sitt rykte i år, profilerna är helt enkelt för lätta i mitt tyckte. Imorgon kommer det bli annorlunda dock, men idag skjuts det enorma siffror!!
Jag spelade upp mig idag iallafall, 1769 kommer göra att jag klättrar en del i listan men inte mycket. Jag var lite mer än 100 efter cutten igår och nu är det 89 inför imorgon. Inte omöjligt för imorgon kan det hända en hel del, men då måste jag få bort de där 2-3 slagen per serier som inte håller måttet! 
Bollarna för dagen var Alpha Crux och Phaze 2.

Dag 3, serie 17-24 på 37 fot (1628, 35:a!):
Jag vet inte riktigt hur detta gick till men efter 154 i första och sedan 2 serier i rad utan tomrutor eller dubbel så hittatde jag liret!! En av de bästa kämpa insatserna jag någonsin gjort känns det som!!
Det är sent och vi börjar tidigt imorgon så jag orkar inte dra ut på detta mer än att jag fortfarande inte riktigt fattar att jag fixade det! Bra gameplan, enormt tålamod, bra spel och lite flyt så gick det vägen med 1 pinnes marginal!! Cutten gick upp 150 pinnar igår men idag var det ner 60 pinnar istället!!

Cashers round, serie 25-32 på 42 fot (1581, 35:a):
Efter en sen kväll och tidig morgon var det dags att försöka växla upp spelet. Det började ok med 2 bra serier och ca 40 över, nästa serie var minst lika bra men ibland är bowling bara riktigt drygt. Jag missade fickan en gång och slog 161.... Lämnade 4-9 2 gånger och såklart ett hål till på det dåliga slaget och inga dubblar. 8:an kvar, 4:an, 10:an ja allt som kunde stå typ. Den serien tog hårt och faktum är att jag aldrig riktigt kom tillbaka efter det. Jag kämpade på men fick inget gratis det tyvärr ett gnet block och banorna var inte så svåra så jag blev ifrån åkt. Tråkigt avslutning men spelet kändes ändå ok, får ta med mig det tills nästa vecka! Att klara cutten på US Open när jag började tävlingen så illa är ändå ok och de sista seriena igår var riktigt bra!

Nästa vecka är det 2 tävlingar i Indy, en singel tävlng och en 2-manna. Båda spelas på 2 olika profiler och min dubbel partner heter AJ Chapman. Nu blir det lite vila och ett gympass över helgen!!

 

Martin Larsen
2020-02-21

« Tillbaka