Henkes Memorial 2020, Partille, Sverige
13/4 - 17/5
http://scramble2020.meriq.se/dynamic/start.asp

Trots tuffa corona tider har John Scotts och vi i Team Pergamon valt att köra en tävling, den spelas i 2-manna scramble form vilket betyder att båda spelarna spelar 6 serier var och sedan flyttar man ner bästa resultatet för att få fram lagresultatet. Detta spelsätt ger väligt höra resultat men det är en kul spelfrom! Man kan också spela hur många gånger som helst men bara en gång med samma partner.
I samband med tävlingen ville vi passa på att hedra vår goe coach och kompis Henrik "Henke" Jacobsen som avled i cancer för snart ett år sedan, där för går också en del av start avgiften till kampen mot cancern.

Start 1:
Det blev lillebror som första partner! 
Tajmar man strajkarna rätt så behöver inte någon av spelarna ha den bästa dagen för att detta ska bli ok ändå, det gäller som sagt att någon kryssar i varje ruta. Då är det inte bra när det tog oss 4:a rutor att slå en strike.... Men vi kämpade oss till 255 i första serien ändå. Det där 250 serierna som normalt sett är så bra är nu helt klart inget att hänga i granen, det kommer säkert krävas 1700 för att vinna tävlingen och då är allt 279 sisådär. Vi spelade helt ok men vi hade inte rätt på strike tajmingen i 3 av 6 serier. Det blev 1625 med 3 serier runt 250 och 3 serier runt 280-290.

Start 2:
Adam Andersson hjälpte mig jaga kryss i denna starten. Det gjorde han riktigt bra, han landade på dryga 1470 och jag 1420. Vi räkande ut att vi slog 100 strike utav 144 möjliga! Tyvärr lämnade vi 1 kvar samtidigt ett par gånger för mycket. 1673 blev vår scramble siffra och det räcker just nu till en 6:e plats. 7 gånger fick vi räkna 9 spärr, en 9 spärr mindre och vi hade legat 2:a...... Tuffa tag!

Start 3:
Team Pergamons VIP start i Henkes Memorial blev en succe med över 20 000kr insamlade till bowlare bryr sig!!
Jag fick den stora äran att spela med en bowling legend från Malmö, Tony Rosenqvist hade sin storhets tid innan jag nosade på blågult, men har på senare tid börjat rulla lite kula igen. Han visade att han fortfarande kunde välta käglor och var den som höll upp vårt lag ibörjan av starten, när orken sedan satte lite stopp tog jag över och vi lyckades rulla ihop 1599 tillsammans! En mycket trevlig eftermiddag på John Scotts i Partille och väldigt kul att få spela tillsammans med Tony!!
Dessutom förgyllde Jesper (Henkes son), Carina (Henkes sambo) och Jens (Henkes bror) det hela med deras medverkan under hela dagen!

Start 4:

 

 

Martin Larsen
2020-05-13

« Tillbaka