Kungälv Open 2020, Kungälv, Sverige
24/8 - 6/9
http://kungalvopen2020.meriq.se/dynamic/start.asp

Kval:
Det krävdes 2 försök för att få till ett ok resultat, den 41 fot långa Beaten Path profilen spelas normalt sett ganska lätt men inte i Kungälv. Resultat nivån har inte varit speciellt hög men högre än mina 1264 jag mäktade med i första starten. 
Andra starten började precis lika gnetigt, 619 efter 3 serier och det såg ut att bli ett resultat på samma nivå som första starten. Men den som letar skola finna.... Jag hittade till slut en detalj i min teknik som gjorde att jag började slå många mycket bättre slag det tillsammans med att min nya IQ Tour Nano Pearl var på strike humör gjorde att jag lyckades gå imål på 1391!! 772 sista 3 alltså, riktigt skönt efter en lång tid med träning och mindre bra spel!!
Detta resultatet bör räcka till finalspel, har jag tur slipper jag det första steget i finalen också!!

Final:
Detta blev en dag när jag fick ett kvitto på att jag är på väg åt rätt håll igen, många bra serier och många bra slag i viktiga lägen! Självklart smög det sig in mindre bra slag också men en mycket bättre känsla idag än på länge!
Jag slapp det första final steget och vi var 16 spelare kvar när jag klev in i spelet, efter 2 bra serier med Axiom kunde jag kontrollera de sista 2 med IQ Tour Nano Pearl. Gick imål på 900 och det krävdes 829 för att klara topp 8. Sedan var det matchspel (bäst av 3) som gällde, min första match blev mot en bra spelande klubbkompis. Alexander Larsson spelade bra nu också och matchen gick till 3:e och avgörande serien. Den serien ramlade det på bra för mig, en go blandning mellan tur och bra spel gjorde att jag kunde vinna matchen med 2-1! 
I semifinalen var det en annan klubbkompis att fajtas med, Kim Bolleby. Första serien blev väldigt jämn, efter att jag satt en trippel i sista rutan var Kim tvungen att göra det samma för att vinna med 1 pinne! Det blev 3 bra slag med 7:an stog kvar efter dubbeln, 217 mot 217 innebar 0-0 och när vi sedan vann varsin serie blev det roll-off. Ruta 9 och 10, Kim lämnade ett stort hål och jag kunde ta vara på chansen med 2 kryss!!
Idag syntes det att vi (Team Pergamon) har jobbat på ok under sommaren, det blev nämligen ytterligare en klubbkompis som stog för motståndet i finalen! Jag och Adam kvalade 2 gånger tillsammans och nu stog vi där för att spela om vinsten. Även denna matchen blev tuff och gick till 3 serier, det svängde fram och tillbaka flera gånger men till slut fick jag chansen. Sista rutan och jag behövde slå strike för att vinna, när klotet lämnade handen trodde jag faktiskt att segern var min. Jag var så nöjd med slaget men det ville sig inte idag, trots en kanon träff stog 10:an kvar där och det blev förlust med 1 kägla:-( 
Grattis till Adam, han har tränat stenhårt i sommar och är väl värd vinsten. En bra dag på banorna för mig, som kunde blivit ännu bättre!! 
Profilen var Beaten Path (41 fot) och jag använde Axiom, IQ Tour Nano Pearl, Phaze 3 och Trend.

 

 

Martin Larsen
2020-09-06

« Tillbaka