PBA League, Elias Cup 2020, Washington, USA
25/9 - 30/9
https://www.pba.com
Placering: 1:a

PBA League - Elias Cup 2020
Jag hade den stora äran att blir draftad (vald) av Portland Lumberjacks kapten, Tim Mack! För det första var det kul att bli vald i ett av de 10 herrlagen (finns också 2 damlag) som tävlar i årets PBA League men att också bli vald i det laget som vann förra årets Elias Cup med en gammal vän som kapten känns ju kanon häftigt!! Under normala omständigheter är också PBA League en riktigt häftig och rolig tävling men fans och fest-atmosfär, tyvärr blir det ju inte alls så i år. Det verkar som vi inte kommer tillåtas något form av kroppskontakt och dessutom ska spelarna använda ansiktsmask hela tiden, förutom just när vi ska slå våra slag. Rätt eller fel, vem vet?? Men kul är det inte i alla fall.

Laget som mr Mack ska försöka få att försvara titlen med är:
Wes Malott - högerhänt - Roto Grip
Kyle Troup - 2-hands höger - Storm
Kris Prather - högerhänt - Roto Grip
Martin Larsen - högerhänt - Storm
Patrick Hanrahan - 2-hands vänster - Brunswick

Årets League spel är lite annorlunda, det är nu 12 lag varav 2 lag är damlag. Dessa lag är indelade i 2 grupper, Anthony Divsion (efter Earl Anthony) och Carter Division (efter Don Carter).
Först kommer vi spela 12 baker serier (lördag 26/9) för att seedas 1 till 6 i varje division. lag 1 och 2 i varje division kommer få en "bye" medans nummer 3 möter 6 och 4:a möter 5 i 2 seriers baker matcher på TV (söndag 27/9).

Anthony Divison
NYC Kingpins (Carolyn Dorin-Ballard): P Weber, M Kent, K Sherman, D Tang, O Palermaa.
Motown Muscle (Del Ballard): EJ Tackett, A Simonsen, J Blanchard, M Hupe, M McNiel.  
L.A. X (Andrew Cain): J Belmonte, J Buttruff, S Williams, P Girard, A Lavery-Spahr.
Brew City Brawlers (Marshall Holman): S Rash, R Ciminelli, D Allen, C Sloan, Z Bayt.
Miami Waves (Bob Learn Jr): D McEwan, D Kovalova, C Guerrero, L Kuhlkin, M Parkin 
Portland Lumberjacks (Tim Mack): W Malott, K Troup, K Prather, M Larsen, P Hanrahan.

Carter Division:
Dallas Strikers (Norm Duke): N Duke, T Jones, B O'Neill, B Miller, N Pate. 
Philiadelphia Hitmen (Jason Couch): D Barrett, T Smallwood, S Maldonado, J Sterner, M Ogle.
Brooklyn Styles (Jonny Pretraglia): W R Williams, B Angelo, R Page, BJ Moore, T Larsen.
Silver Lake Atom Splitters (Mark Baker): C Barnes, J Svensson, T Daugherty, C Via, AJ Chapman.
Las Vegas High Rollers (Amleto Monacelli): F Lavoie, A Andersson, AJ Johnson, R Teece, I Ruiz.
Phoenix Fury (Kim Terrell-Kearney): S O'Keefe, L Johnson, J Richard, S Johnson, M J Rodriguez.

Seednings rundan (lördag kl:10:00 lokal tid, 16:00 svensk tid):
12 baker serier på 12 olika banor, 6 lag och bonus poäng efter varje serie (50, 40, 30, 20, 10, 0). Det är vad som gäller i den inledande rundan i årets PBA League. Målet är att ta en av de första 2 platserna. Det går att följa på flobowling.com 

Målet var topp 2 och vi gick i mål som 2:a, uppdraget utfört!!
Baker är alltid lite speciellt att spela, kommer man in i det och hela laget spelar ok är det kanon kul, men det kan också vara ordentligt svårt. Idag var det kul!! Vi spelade ok hela gänget och hade bra kommunikation, vi lyckades till och med slå en 300:a serie och det är inte det lättaste i 5-manna baker! Tillsammans med Motown Muscles lyckades vi rycka ifrån en del och på slutet var det mest en fajt om vilka som skulle ta första platsen, tackvare en väldigt dålig sista serie från vår sida så blev det inte så spännande. Motown 1:a och vi 2:a! 
Personligen spelade jag helt ok, använde nya IQ Tour Nano Pearl och en ny borrad IQ Tour,
Nu slipper vi spelade imorgon, på måndag möter vi vinnarna i matchen mellan LAX och NYC Kingpins (söndag kl:12:00, 18:00 sv tid). 
Går att se live på Fox FS1 eller flobowling.com 

Semifinal i Anthony div, Portland Lumberjacks vs L.A. X, 2-0:
Vi alla trodde nog detta skulle bli en väldigt tuff match, L.A. X spelade kanon bra igår och inget talade för något annat idag. Men det vänder fort i detta spelet, idag var en helt annan dag för det röda gänget! Ett par av spelarna var iskalla och det blev en relativt enkel 2-0 seger för oss (227-174, 206-193)!! 
För min egen del var det lite himmel och helvete, började med 2 kryss i första matchen men lyckades inte slå några bra slag i match 2. Men det behövdes ju inte heller, får helt enkelt se till att spela bättre imorgon när vi möter Brew City Ballers!

Final i Anthony div, Portland Lumberjacks vs Brew City Ballers, 2-0:
Jag måste bara säga att Lucky Larsen helt klart var Lucky när det var dags för årets PBA League draft, jag kunde inte önska mig att spela med ett bättre gäng med en bättre kapten!!
Stommen i detta laget (Wes, Kyle och Kris) är såååå stark och det har hjälpt mig och Packy att prestera helt ok. 
Första serien var riktigt tajt, båda lagen spelade mycket bra och det blev sista rutan som avgjorde. Wes kunde säkra serien med en trippel i sista rutan. Han slog 2 kanon slag men det blev strike och 10:an kvar, sedan hade Sean Rash chans att dubbla för att ge Brew City serien men han gjorde exakt likadant som Wes, strike och sedan 10:an kvar på ett kanon slag, 247 mot 246 till vår fördel!!!
Serie 2 såg ut att bli väldigt spännande också, speciellt när jag slog mitt första dåliga slag (3 strike innan dess!), jag lämnade 3-10 men lyckades spärra den. Då var det väldigt jämnt men Brew City hade svårt att få igång hela laget och det var precis det vi klarade av, alla 5 spelarna var bra idag och det gjorde att Wes bara behövde spärra sista rutan för att ta oss till finalen!! Han kryssade och saken var klar, vi spelar final imorgon!!

Elias Cup final, Portland Lumberjacks vs Las Vegas High Rollers, 3-2:
Jag har haft äran att få vinna en hel del olika titlar i lagspel, SM Guld, EM Guld, VM Guld, Weber Cup men Elias Cup har saknats.... inte nu längre:-) Enormt kul att få vara med och ta hem årets PBA League, speciellt under detta året när det varit så mycket tråkigheter. Att nu få något att verkligen glädjas åt känns helt underbart! Visst hade vi hellre spelat i Portland med fans på plats men att få lira med en idol och kompis som kapten och i ett gäng med världsbowlare gjorde denna vecka något speciellt i min karriär! Jag vet att några kommer säga att det bara är några slag här och där men det är inte vilka slag som helst, alla slag är under press och alla vill vinna!! Det är lång väntan mellan slagen och man vill inte svika sina lagkompisar, då är det viktigt att kaptenen och resten av laget får en att känna sig bekväm! Det var det som gjorde att jag blev bättre och bättre under denna tävling, jag spelade helt ok i kvalet, 2 bra och 2 dåliga slag i kvarten, 3 bra och 1 dåligt i semin för att idag kunna leverare 9 utav 10 strike!!! Kommer lägga mig med ett stort smile på läpparna!! Detta spelat kan vara brutalt jobbigt när det inte går bra men så underbart en dag som idag!
Las Vegas High Rollers gjorde en kanon instas men idag var vi bättre, trots en tuff start drog vi det längsta strået och lyckades vinna med 3-2. Portland Lumberjacks försvarade alltså titlen från förra året!!!
Imorgon packar jag ihop och åker hem igen, i dessa tider vet jag inte när nästa trip över hit blir men en sak är säker. Borta bra, hemma bäst!!

 

Martin Larsen
2020-09-30

« Tillbaka