PBA Players Championship, Tampa, USA
15/1 - 17/1
https://www.pba.com/node/117426

PBA Players Championship, South Region:
Nu är det dags att tävla igen, denna gången i Tampa, Florida. Det är klart att känslan att resa under dessa tider inte är samma som annars, mend et ska ändå bli mycket spännande att tävla igen. Träningen har känts ok, men det var länge sedan jag slog några tävlingsslag. 

Detta är en av Major tävlingarna på touren men i år har den ändrats en hel del tack vare corona situationen. Den kommer att spelas i 5 olika regioner samma helg, USA är uppdelat i dessa 5 regioner och resten av världen är utspritt också. Alla spelare från Europa kommer att spela i den södra regionen där amerikanska spelare från Florida, South Carolina, Georgia och Alabama.
Vi kommer spela 7 serier på 4 olika profiler över 2 dagar, efter 28:a serier är det bara 5 spelare från varje region som går vidare till stegfinal och de 5 vinnarna i dessa kommer sedan att spela den slutgiltiga finalen senare i februari.

Träningen:
Nu är officiella träning avklarad, 36 fot Viper, 39 fot Chameleon, 41 fot Bear och 48 fot Shark. Detta är profilerna vi ska spela 28 serier på nu i helgen. 
När vi tränade på dem hemma i Sverige tyckte jag alla profilerna kändes ok och jag hade en riktigt bra känsla på vad jag skulle göra. Som många gånger förut blir det inte samma när man kommer hit. Banorna i den gamla 50 banors hallen vi ska spela i svänger mer än något annat jag spelat på känns det som. Det är extremt tidig sväng vilket gör att bollarna gärna rullar ut och de helt nya käglorna blir då svåra att fälla. Väldigt lätt att lämna kant käglor. Antagligen kommer det att bli annorlunda imorgon igen när det blir mer spärrbollar i spel, så det gäller att vara på tå, spela bra och ha tålamod. Tävlingen är bara över helgen men det är ändå 28:a serier som ska spelas, tålamod kommer vara A och O!

Serie 1-7 Viper 36 fot (1504, 17:onde):
Tyvärr hade jag ingen bra känsla i kroppen när vi startade imorse, det kändes helt enkelt som att det var länge sedan man tävlade och lite oros fjärillar i magen. Kanske var det också för att jag inte hade något bra läge på banorna? Väldigt många valde att börja spela denna profilen med urethane, jag har tyvärr bara en här, en Fast Pitch och den såg inte jättebra ut. Inte i närheten av så bra som alla lila hammer bollar som rullade. Efter mycket gnetande och letande i tekniken så hittade jag i alla fall något på slutet och kunde rädda blocket med en stark avslutning (504) med min Phaze 2:a.
104 över pari och jag låg på 17:onde plats, ca 130 pinnar efter topp 5. 

Serie 8-14 Bear 41 fot (1386+1504=2890, 22:a):
Denna profilen är på pappret den svåraste och det skulle också visa sig. Många spelade ner sig ordentligt, men inte min rumskompis!! Jeppe har spelat kanon idag och leder tävlingen just nu på 393 över pari!! Imponerande!
Själv spelade jag lite bättre detta blocket men inte så bra som jag önskat, det är för många dåliga slag och så fick jag någon hjärnblödning och missade ett gäng spärrar:-( Sämsta serien på 187 och bästa på 213, 14 pinnar under pari totalt och det låter ju inte kul men faktum är att jag plockade 15 pinnar på topp 5 ändå!! Nu är det 117 pinnar upp till målet, såklart inte vad jag önskat efter dag 1 men ingen omöjlighet inför morgondagen!
Detta passet kändes helt klart som ett US Open pass, det var många som kliade sig i huvudet!!

Serie 15-21 Chameleon 39 fot (????+2890=????):
Söndag kl: 09:00 (15:00 sv tid).

Serie 22-28 Shark 48 fot:
Söndag kl: 15:30 (21:30 sv tid).

 

Martin Larsen
2021-01-16

« Tillbaka