AMF World Cup 2008, Hermosillo, Mexico
7/11 - 15/11
http://www.qubicaamf.com/NewsEvents/2007%20Bowling%20World%20Cup.aspx
Placering: 2:a

AMF World Cup: 
Det är en stor ära för mig att få representera Sverige i World Cup 2008, som ska spelas i Hermosillo!
Jag har spelat denna tävling en gång innan, det var 2004 och tävlingen spelades då i Singapore. Kai Virtanen från Finland vann och jag blev tyvärr inte bättre än 11:a.
Mitt mål denna gång är helt klart att vinna, World Cup är en stor tävling med väldigt många duktiga bowlare (dock bara en per land), men jag ska göra vad jag kan för att alla ska vara bakom mig i resultat listan!!
Damers representant är (som vanligt:-) Helen Jonsson, som för övrigt borrar alla sina klot hos oss på GAPS Bowling och från GAPS kommer även vår coach, Mats "klossen" Olsson!

På plats i Hermosillo: 
Då har man 2 nätter bakom sig på Hotel Holliday Inn här i Hermosillo. Resan gick bra, även om den tog på krafterna. Alla väskor kom också, riktigt skönt.
Vädret här är lite trevligare än hemma, runt 25 grader och inte ett moln så här långt! 
Vi har hunnit med en sväng till hallen, som är en riktig kanon anläggning. Den öppnade i Juli och har 32 banor, inte en pelare! Precis som en bowlinghall ska se ut, stora ytor, lätt att se båda scoringen och alla banor. Dessutom ligger det en bra restaurang i samma byggnad.
Det hände en riktigt kul grej när jag och Helen tränade förtsa gången, vi drog dit en 300 serie när vi spelade varannat slag!! Helen fick äran att slå den tolfte och folket jublade i hallen!! 

Serie 1-6: 
Hoppas resultat listan i World Cup 2008 ser ut som den gör nu hela tiden Efter de första av fyra 6 seriers block är det svenskt i topp!!!! Jag landade 1372 trots en klen avslutning på 198 och är 32 pinnar före Derek Eoff som är USA:s representant.
Min taktik innan vi började spela var att inte jaga strike och fokusera på spärrspelet!! Det började ju bra med att missa 7:an i första rutan!! Det kanske var mest komiskt!
Jag började spela med min Momentum Swing, den kändes mest safe. Den funkade också kanon i 2 serier, i tredje bytte jag Kinetic Pearl som jag spelade med resten av passet.
Enda problemet kom i sista serien när jag spelade på 13-14, det kändes som det var mycket mer nerspelad olja och jag fick inte den reaktion jag hade innan. Lämnade 2 hål på tunna träffar, men ändå helt ok med 198.
Nu blir det lite mat och vila, imorgon spelar jag 08:00 lokal tid.

Serie 7-12: 
En tung dag på banorna, kändes som uppförsbacke hela vägen från serie 2. Jag började bra med 246 och banorna kändes precis som igår. Men det var helt klart varmare i hallen och jag vet inte om det var därför banorna ändrades så mycket och så olika.
Jag började med Momentum Swing igen för att sedan testa Kinetic Pearl, men den funkade inte idag. Så jag fick ta fram min Agent och kliva långt in i banan. Mycket tackvare att jag fick följa efter en riktig "skruv-pelle" från Korea !!
Tyvärr blev det mycket svårare att fälla alla 10 då, som tur var spärrade jag väldigt bra idag. Inga spärrmiss!!
Landade på 1259, inte katastrof, men sämre än jag hoppats på. Hade 2 serier runt 180, båda utan en enda dubbel.
Amerikanaren spelade riktigt bra idag (tyvärr), så han åkte ifrån lite i toppen, men annars är det ganska jämnt.
Absolut ingen panik (ligger 6:a efter 12 serier), men imorgon kl: 18:00 (lokal tid) har jag tänkt att gasa på lite mer!!!

Serie 13-18: 
Det blev full gas från start idag, trots att inte kändes helt 100 slog min Kinetic Pearl ner alla 10 de flesta gånger i första serien. High score för mig än så länge, 267!!!
Men som sagt, jag hade ingen kanon känsla i kroppen och det visade sig också i serie 2 och 3. Bara 404 där och jag var lite lätt frustrerad, jag vet vad jag behöver göra men fixar det inte, sånt suger!!
Givetvis passade jag på att bränna 2 enkel käglor då också, min klantskalle.
Som tur var spelade jag bättre mot slutet av passet (då med Agent) och när vi var klara stod det 1374 i mina papper!! Fattar inte riktigt hur det gick till, men ok i allafall!

Nu har jag 405 över pari på 18 serier och ligger 4:a, ett ganska bra läge då det är hela 14 serier kvar innan cuten till 8 spelare (som jag har 100 pinnar ner till). Först ska 24 spelare gå vidare efter morgondagens sista 6 seriers pass. Cuten för det är just nu 134 över pari, så det ska jag nog fixa!!

Serie 19-24: 
Då var de sista kval serierna avslutade och jag hoppas att mitt finalspel inte blir som mitt kvalspel varit!!
Kan kanske låta konstigt att klaga på spelet när jag ändå snittat över 220, men jag känner inte att jag spelar bra. Imorgon börjar finalspelet och då ska jag ta fram mitt rätta lir!!
Jag tog en liten rövare i första serien idag, det svängde lite mer och ändå valde jag att testa Dimension långt in i banan. Det var kanon i en serie (265), men anledningen att jag inte spelat den bollen innan är att den svänger lite för mycket och tidigt. Det gjorde den också när vi bytte bana och 167 kom som på posten. Jag bytte då till Agent och använde den resten av passet.
Dagens pass blev det andra utan miss, tyvärr är inte första slagen inräknade då!! Jag landade på 1321 och det är ju ingen katastrof men om jag ska hänga med boysen i toppen är det dags att växla upp nu!!

Imorgon spelar 24 spelare 8 serier med en spelare per bana, efter de totalt då 32 spelade serierna går bara 8 vidare.
Dessa 8 spelar man-mot-man imorgon em/kväll, därefter vet vi vilka 3 som spelar final på Fredag.

Kvartsfinal, serie 25-32: 
Äntligen ett bra pass!!!!
Efter att pratat lite Mr Yoda (Stenis) i morse så lossnade spelet, tack gubben!!! Kanske också beror på ett samtal Super Bossen, han hälsade att jag skulle vinna eller dö! Då gäller det ju att gasa lite!!
Idag började spela med min Momentum Swing och spelade riktigt bra i 2 serier, därefter kom jag till 25-26 (167 igår) och hamna i trubbel igen (184). Får bollen och läsa för tidigt och slår jag hårdare kommer den inte tillbaka, bytte boll till Agent och efter det flyttade jag bara mer och mer vänster. Var ganska nära 6:e pil på slutet, men det stör inte mig så mycket som det gör vissa andra spelare.

Nu ligger jag 3:a och har skaffat mig ett litet försprång ner till 4:e platsen. Det är topp 3 som gäller nu, poängen tas fortfarande med och nu ska vi spela 8 serier round robin (man-mot-man) med 30 pinnar i bonus för vunnen serier. Så hoppas ni håller alla tummar som finns där hemma, kanske ni ska sova men då får ni tejpa fast dem!!!!!

Semifinal, serie 33-40: 
Round Robin spelet började skapligt, 1010 de första 4 och vinst i alla (120 pinnar bonus). Det som på förhand såg hopplöst ut, att komma ifatt 1:an Derek Eoff, visade sig nästan gå på 5 serier!!!
Tyvärr fick jag stryk i 6:e serien trots att jag slog 241, då såg det ganska mörkt ut för att komma åt 1:a platsen på stegen. För att jag inte skulle fixa stegen var så gått som omöjligt då.
Jag började detta passet med Momentum Swing i 2 serier, sedan Agent i 4 för att avsluta sista 2 med Kinetic Pearl.
Precis som förra passet blev banorna väldigt torra och på slutet gäller det att kunna spela långt in i banan och gärna lofta ut bollen en bit i banan.
Inför sista serien (utjämnings serien) var jag 88 efter Derek, jag behövde alltså slå honom med 59 poäng + 30 bonus poäng för att placera mig som 1:a. 
Derek har spelat riktigt bra hela veckan men nu var han lite stel och missade 2 spärrar som gav mig chansen. Inför sista rutan behövde jag sätta 2 strike för att fixa det, jag hade då 5 kryss att gå på!!
Tyvärr, tyvärr lämnade jag 7-10 på lite tunn träff och han behövde bara täcka sista rutan vilket han också klarade.

En helt otroligt bra dag för mig ändå, mer än 600 pinnar över pari på 16 serier. Känns som spelet lossnade helt i rätt läge!!
Imorgon blir det stegfinal i bäst av 3 seriers matcher och jag möter Zulmazran Zulkifli, från Malaysia och vinnaren får ta sig an Derek Eoff, USA.

Stegfinal, semi: 
Då var det klart, SVERIGE bästa nation i World Cup 2008!!!!
Jag vann semifinalen mot Zulkifli med 2-1, trorts att jag hämmas av ett tråkigt nackspärr. Efter gårdagens spel (16 serier) tog jag en dusch och när jag torkade mig small det till i nacken. Så jag har inte sovit så gott och de första slagen gjorde jävligt ont. 
Klossen har försökt med alla knep att göra det bättre (med telefon hjälp från Sture) men det har inte lossnat, så det är mycket stelt.
Jag vann första serien och då LLLLLarsen in the house!! Zul behövde 9 spärr strike i sista för att vinna, men slog en 6:a!!
I serie 2 var jag helt ute och cyklade, banorna var tajta och jag slog inga vettiga slag, han vann lätt. Bytte från Swing till Agent, men den var också kass. Då gjorde vi det vinnade beslutet, jag tog fram Dimension och gick en bit innanför honom. Det blev bättre för mig och sämre för honom!!!!

Så nu väntar final mot Derek Eoff från USA.

FINAL: 
Skit, piss, pest och allt annat dumt man kan skriva!!!!!!  
Så nära igen och en piss kägla kvar!!
Jag fick alltså stryk med 2-1 mot Derek, jag vann första serien 229-221 efter att ha stängt ute honom med en 4 raka på slutet. Då kändes det också ganska bra, nacken hade börjat mjukna till och jag hittade ett bra lir med min Dimension.
Serie 2 är väl den som går till historien, 279-279 och vi båda lämnade en kägla kvar i sista rutan. Han lämnade 2:an på en tunn träff och jag 10:an (jokke) på en klen träff. Ville inte upprepa VM slaget från Thailand, då jag lämnade 4:an.
Och tyvärr gjorde jag samma sak i roll-offen, 10:an igen och den serien var körd.
Efter det hade jag inte mycket att sätta emot, han spelade verkligen bra (278) och jag slog ett par dåliga bollar. Det har man inte råd med på den här nivån .

Även om det känns riktigt surt just nu, så finns det bra saker att ta med sig hem. Ska bara deppa lite till sedan får vi ta nya tag, 2:a i World Cup är ju ganska bra det med. Men just nu känner jag mig mest som första förlorare

Sverige blev iallafall bästa nation, 1 poäng före USA!
Nu väntar bankett sedan en lång hemresa, ska bli gott att komma hem!!!!
 

 

Martin Larsen
2008-11-14

« Tillbaka