USBC Masters, Reno, USA
29/3 - 4/4
https://www.bowl.com/masters/

222 spelare ska spela 3x5 serier, 63 spelare + förra årets (förr förra) vinnare går vidare till det traditionella 3 seriers matchspelet där man åker ut när man förlorat 2 matcher.
Så långt allt som vanligt, men mycket annat är annorlunda.
Vi måste spela med munskydd hela tiden, vi använder varannat banpar och flyttar till nyoljat banpar efter första serien. Alla starter är på nyoljade banor, normalt sett är det alltid en start på "burn". Vi får inte vara inne i hallen och titta när vi inte spelar och inte lämna vårt banpar när vi spelar.
Profilen är 40 fot lång med 30ml olja, efter den officiella träning känns det som en mycket utmanande profil som kommer kräva tålamod och bra spärrspel.

På www.bowl.com kan man hitta stream och scoring!

Jag spelar i squad A:
Serie 1-5, 943 (Topp 63, 988):
Jag hade rätt i mina antagande när det gäller hur svåra banorna kändes. 7 spelare klarade pari första starten. Tyvärr var jag inte en av dem även om kändes som jag skulle vara det efter 4:a serier. Höll ihop spelet ok och spärrade bra, för många tomrutor dock i form av hål. Tyvärr strulade jag till det ordentligt i sista serien, första serien rullade en hel del urethane på det paret och det ställde till det för oss. Men som om inte det var nog glömde jag av hur man spärrar:-( Bedrövligt att bränna 10:an två gånger, båda gångerna kändes det surt som tusan att den stog kvar men att inte spärra den då gör inte saken bättre! Skrev igår att det kommer krävas tålamod och bra spärrspel, resten av tävlingen hoppas jag att jag kan leva upp till det!

Sista men inte minst, grattis på födelsedagen farsan!!

Serie 6-10, 1079+943=2022 (Topp 63, 1976):
Äntligen ett bra block på touren, det var ett tag sedan och det krävdes en hel bra slag med lite flyt också! Jag valde att borra 2 nya klot efter dag 1, en Global 900 Aspect och en ny Phaze 2:a. Dessutom åkte jag, Barnes och Troup till en annan hall och tränade lite innan vårt kvällspass. Jag spelade bara med de 2 nya bollarna hela blocket, mest med Aspect men avslutade med Phaze 2. Heltäckt första serie med grymt bra spärrspel och en dubbel i sista rutan! I serie 2 och 3 hade jag chans att nå 220 men tömde sista rutan i båda dessa serierna:-( Då kändes det extra bra att kunna ska av sig det och kryssa i sista rutorna i serie 4:a och 5!! Alla serierna över 200 och 79 över totalt idag, från 45 utanför cuten till 46 innanför! En bra dag på jobbet! Dags att vila och ladda om inför imorgon, banorna är mycket krävande så det gäller att slita på imorgon också!

Serie 11-15, 1062+2022=3084 (Topp 63, 2949):
Tackvare bra spel igår så behövde jag inte jaga strike idag, men med så tuffa banor som årets masters spelas på fanns inget säkert spel. Det gällde att hålla hög fokus, inte stressa och spärra! Väldigt lätt att spänna sig och börja tänka åt fel håll i stället för att stanna i nuet och fokusera på bra slag.
Idag lyckades jag med det, hade lite flyt ibörjan med någon vänster strike som jag tog vara på. Min Aspect rullade bra idag också, framför allt blev jag inte så straffad på mindre bra slag utan fick spärrbara uppställningar kvar. 219 i första och sedan en mycket skön 230 serie i andra gjorde att jag kunde slappna av lite! Höll ihop spelet ok på slutet och gick imål på 1062 vilket gav mig 84 över pari totalt och äntligen en klarad kvalgräns!! Med god marginal också då cutten inte blev mer än 51 under pari. Det krävdes alltså ungefår 197 i snitt för att klara topp 63 av 222 spelare, det säger nog en del om hur tuffa förhållanden varit.

Match 1, topp 64 (633-620):
Alla matcher spelas över 3 serier total slagning och jag kommer möta min Portland Lumberjack kompis, Packy Hanrahan.

Jag vann denna matchen tackvare en trippel i sista rutan som tvingade Packy att täcka vilket han inte klarade. Han lämnade 2-4-7 och klippte den. Lucky Larsen!!
Han är ju vänsterhänt så jag kunde spela upp banan som jag ville men spelade inte tillräckligt bra för att utnyttja det ordentligt, hade dock lite mer tur och spärrade bättre än honom så det gick vägen!
Nu väntar en ny riktigt tuff match mot AJ Chapman, har spelat med honom hela veckan och han har haft ok spel med både urethane och reaktiva bollar. Svårt att veta vilken gameplan som gäller då.

Match 2, vinnar sidan (571-652):
Ingen bra boll reaktion mot AJ Chapman, han spelade urethane och jag hittade inget bra drag för att slå strike. Spelade ok ibörjan men absolut ingen täckning i fickan. Testade olika bollar men hittade ingen som jag kände mig bekväm med. 
Nu blir det förlorar sidan, den långa vägen.

Match 3, förlorar sidan (566-636):
Förlust mot Francois Lavoie. Efter att ha sett lite mer urethane i spel bestämnde jag mig för att ge det en chans för att hitta något annat spel. Kändes ok ibörjan men det blev lite väl mycket 10:an kvar och när jag skulle justera slog jag inte tillräckligt bra slag tyvärr.
Så årets masters tog slut här, ett steg i rätt riktning helt klart. Att kvala in som 22:a under dessa tuffa förhållanden är helt klart bra, får ta med mig det inför nästa veckas US Open.

Tills dess får vi hålla tummarna för att Jeppe ska vinna sin 2:a Major då han nu är klar som 1:a på stegen, mycket imponerande då han inte haft något kanon läge utan bara gnetat sig hela vägen upp till toppen!!
 

 

Martin Larsen
2021-04-03

« Tillbaka