US Open, Reno, USA
5/4 - 11/4
https://www.bowl.com/usopen/

USBC Masters bjöd på riktigt tuffa banor och normalt sett är det ju precis det vi brukar uppleva under US Open, vi får snart reda på om det blir så även i år.
På måndag tränar vi på 4 olika profiler och på tisdag börjar kvalat med de första 8:a serierna. 
108 spelare ska spela 3x8 serier, topp 36 går vidare till cashers round (8 serier till) och sedan topp 24:a till round robin. Det betyder att man måste spela bra i 56 serier för att nå stegen (topp 5).
Detta är bowlingens ultimata test!!

Min arsenal för kvalet:
Global 900 - Reality
Roto Grip - Rubicon
Roto Grip - Rubicon UC2
Storm - Phaze 2
Global 900 - Aspect
Global 900 - Zen
Storm - IQ Tour
Storm - Hy-Road
Storm - Pitch Black
Storm - Mix

Alla profilerna är tuffa men jag tror dag 3 kommer bjuda på lite högre siffror då vi spelar på en 44:a fots profil med lite kant läge medans dag 2 kommer vara tuffast då vi spelar på den traditionella platta 40 fots profilen då. Vi börjar på en tuff 36 fotare med en hel del olja långt ner i profilen vilket gör den lynnig.
Dessutom kommer det inte bli så mycket spel på banorna då vi är 3 spelare per banpar och vi spelar 2 serier på nyoljat, 2 serier på banpar med 1 serie spelat på, 2 med 2 serier på och 2 med 3 serier spela.

Serie 1-8 (1687, 40:onde), 36 fot:
Vi spelade 3:e starten idag och hade då ganska bra koll på att det fanns höga siffror där ute om man spelade bra. När jag då bowlade bra i början och hade 100 över efter 4:a serier kändes det som det skulle bli en trevlig kväll, därför är jag nu ganska besviken trots att jag sköt 1687 första dagen på US Open. Det är normalt sett en rikitgt bra start men idag fanns det mer att hämta, nu ligger 3 pinnar utanför cutten. Mest besviken på att jag aldrig lade undan uretanbollen utan envisade med att försöka hela vägen utan någon framgång.
Inga spärrmiss och bara 3 tomrutor, kan jag fortsätta så blir det en bra vecka ändå!! Imorgon är det klassiska platta US Open profilen, då kommer vi se mindre strike, det är jag säker på.

Serie 9-16 (1578+1687=3265, 42:a ), 40 fot platt:
I dag var det US Open på riktigt! Platt profil med spel överallt, då blir det svårt. Efter att ha tittat på 1:a starten trodde jag att det fanns en ok chans för uretane på kanten mend et visade sig vara mycket tajtare i vår start och det funkade inte alls. Jag fick en dålig start men räddade upp mig lite i serie 2 för att sedan åka ner i källaren igen i 3:e serien. Efter lite klot och linje byte lyckades jag få till en bra serie till men sedan var bara gnet.
2 dåliga serier och 2 bra resten gnet gnet gnet, 22 pinnar under pari blev det till slut. Av 36 splare i vår start var det bara 6 som klarade pari, det säger en del om svårighetsgraden.
Jag tappade någon plats i totalen men har bara 25 pinnar upp, så nu gäller det att spela bra imorgon på den långa profilen.

Serie 17-24 (1806+3265=4071, 29:a), 44 fot: 
Allt tydde på att denna profilen skulle bjuda på mer strike, vi trodde kanske inte riktigt att det skulle bli så högt som det nu ser ut att bli idag men när det bjuds på marginaler i banan tar det inte långt tid för dessa gubbarna att börja kryssa. Tyvärr lite för långt för mig dock, jag hade inte alls någon skön känsla i kroppen när vi började. Det visade sig i resultaten också, 200 och 212, ser kanske inte så illa ut men Barnes sköt 500 på de banorna och jag hade ok läge också, slog bara för många dåliga slag.
Men extra skönt att kunna skaka av sig det, jag jobba mig in i spelet och slog ett par höga serier med min Rubicon. Gjorde sedan ett bra bollbyte till Zen för att rädda 200:a i serie 5, zen:-) rullade den bollen resten av passet. Lite problem på vänsterbanan i sista serien och några mindre bra slag gjorde att jag avslutade med dagens sämsta serie (189) men det blev ändå 1806 totalt och även om om cutten kommer gå upp ordentligt så kommer det i alla fall räcka till topp 36 och fortsatt spel imorgon!

Cashers round (1575, delad 35:a), 42 fot:
Topp 36 spelare 8:a serier, poängen följer med hela vägen och topp 24:a vidare till round robin.
Tyvärr en väldigt tråkig avslutning på en tävling som jag kände hade potential. Jag vaknade med nackspärr och det är aldrig kul, speciellt inte när man ska bowla 8 serier mot de bästa i världen. Jag försöke med piller, linnex, massagepistol, uppvärmning, strech mm. Men jag kunde aldrig spela utan smärta och det var omöjligt för mig att göra vad jag skulle behöva med bollen.
Jag kunde lika gärna ha hoppat av men gjorde vad jag kunde för att inte O'Neill och Sterner skulle behöva spela 2 på banparet.
Skit tråkigt, men sådant som händer. Med facit i hand hade jag haft mycket tufft att göra något vettigt i topp 24:a. Alla i toppen använder den lila Hammer uretan bollen och inget annat är den lik.

Efter en lång tuff resa är det nu dags att åka hem, ska bli skönt att komma till tjejerna!!!

 

Martin Larsen
2021-04-09

« Tillbaka