Ballmaster Open, Helsingfors, Finland
19/8 - 22/8
http://www.bowling.fi/ballmaster

Start 1, (1224):
Jaha, då var man äntligen på banorna i en EBT tävling igen! Tyvärr inte det resultatet jag önskat men så var det ju också direkt från flyget in på banorna, så hoppas på att lite vila kan hjälpa. 
45 fots profilen som ligger i årets framflyttade Ballmaster Open har bjudit på en del höga siffror, det gäller som vanligt i Tali hallen att hitta rätt tempo för att få loss käglorna. Imorgon blir det lite ytändringar på några klot och försöka få bollen att läsa banan lite mjukare.

Start 2, (1408, 21:a):
Alltid skönt när man gör rätt justeringar efter första starten! Lite mer yta på några av kloten och skruva ner tempot lite var helt rätt, alla serier mellan 218 och 249, totalt 1408! 
Topp 16 står över finalsteg 1 och det kommer nog krävas runt 1425 för att nå dit, då kan man kanske tro att jag är lite irreterad att jag inte lyckades lite bättre?? Men idag kan jag inte be om en enda pinne till, turen var helt klart på min sida idag, speciellt sista halva serien då jag fick med mig ett par riktigt tveksamma träffar! Så att jag nu kan andas ut och veta att finalplatsen är klar känns riktigt skönt.
Det strajkas en hel del här och cutten kommer nog närma sig 1375, men för min del blir det nog inga fler försök. Vilar mig till imorgon kväll då finalsteg 1 spelas.
Dagens bollar var en grymt bra duo från 900 Global, Reality och Zen!

Finalsteg 1, (1333, 8:a):
Kanske inte det smartaste draget att dra i sig en pizza till lunch, magen tyckte i alla fall inte det. Den strulade lite resten av dagen och jag mådde inte kanon under detta passet, kanske kan jag skylla några av de ganska många dåliga slagen på det?! 
Jag tyckte banorna spelades lätta och jag hade bättre boll reaktion nu än när jag slog 1400 i kvalet, men alldeles för många riktigt dåliga slag för att ta tillvara på läget. Men turligt nog tyckte inte alla att banorna var lätta, utan cutten blev bara 1260 och det klarade jag tackvare 2 bra serier varav en av de var sista serien! Min Axiom rullade fint när jag lyckades släppa den ordentligt, 1333 räckte ju fint men imorgon kommer det krävas mer än så! Lite vila och så hoppas jag att magen och spelet funkar bättre när vi drar igång finalsteg 2!!

Finalsteg 2, (1885, 8:a):
Siffrorna drog iväg som bara den denna morgonen, många spalare som spelade banan lika och marginalerna fanns åt alla håll. Det krävdes hela 1825 på 8:a serier för att klara topp 16 av 32!! Jag hade några mindre bra serier precis över 210 men också en hel del runt 240 och landade på 1885, mer än 100 pinnar bakom ledaren men 60 tillgodo på cutten! 

Finalsteg 3, (1472, 13:onde):
Tyvärr hitta jag inte alls tempot för att kryssa vidare i detta blocket, spelade ok i början men fick inte loss käglorna. Var tvungen att sänka fart men spelade då för dåligt. Inte första gången jag går bet i Round Robin spelet i denna hallen, inte första gången vänstersidan dominerar heller. 3 av 4 som gick till TV finalen var vänsterhänta, den 4:e var William Svensson. Tyvärr fick både han och Jeppe stryk i semi-finalen och tävlingen vanns av finska Samu Valaranta. 
Jag testade givetvis lite andra klot men fick som sagt inte alls loss käglorna Reality, Axiom och Zen rullade mest i helgen), ett gäng serier precis på 200:a strecket, det räckte inte långt. Slutade på en 13:onde plats, med tanke på väldigt lite tävlande den sista tiden känns det väl inte så illa. Nu blir det ingen bowling nästa helg, men den 2/9 samlas Team Sweden i Markaryd för spel i Svan's Tak Masters!

 

Martin Larsen
2021-08-22

« Tillbaka