Lahti Open, Lahti, Finland
16/10 - 19/10
http://www.lahtiopen.fi/

Kvalstart 1: 
Alla finnar har pratat så mycket om hallen i Lahti, att den är väldigt svår att strajka i. Spelar ingen roll om det är lätt att träffa fickan, det blir ändå ofta en kägla kvar.
Efter första starten kan jag bara hålla med, det var VÄLDIGT lätt att lämna kägla 10 kvar!! Jag tyckte att mitt spel var ok under detta pass men jag spelade inte som man ska göra för att slå högt. Bara hoppas att jag lärt mig något till nästa pass som blir imorgon kl: 11:00.
Profilen som ligger är 39 fot och inte så svår, men det kommer nog inte att krävas mycket mer än 1295 för att kvala in till finalen ändå. Tack vare att käglorna helst vill stå upp!!
Jag testade i stort sett alla 5 klot jag tog med hit (inte så många, Lasse Lintilä testade 9 och Petteri Salonen har spelat en gång innan och kom hit med 11!!), men det känns helt klart viktigare hur man spelar än med vad.
Det gäller att hålla en ganska tajt linje till fickan och verkligen låta bollen rulla dit och inte kicka för mycket.
För er som inte visste det så driver Jouni Helminen denna hallen och det är inte för inte som han spelar som han gör!!

Jag landade i allafall på 1269, inga spärrmiss och 4 hål. Inte så många kryss då

Kvalstart 2:
Start 2 i Lahti Open blev något bättre än första, fick ihop 1294 och de finns en ok chans för att de ska räcka till final.
Jag hade två tomrutor i denna starten tyvärr var en av dem i sista rutan, mycket dumt men så är det. Spelade 4 serier med Agent, men ni som vet hur jag brukar spela med min Agent tror nog inte på mig när jag säger att jag spelade mycket rakt!! Linjen i början var 9-8 och lite senare 11-10, det är fanemej rakt för att vara mig!!!
I 5:e serien bytte jag boll till Kinetic Pearl och gick in till 3:e pil, fortfarande kan jag bara säga att det är helt skadat svårt å fälla 10 käglor!!!
Det blir en start till idag, som straff för att jag tömde sista rutan!!!

Kvalstart 3: 
Skulle aldrig gått ner på banorna igen!! Började med 360 första 2, inte kul och skallen ville bara inte fokusera!! Dessutom hade jag en tung upplevelse i första serien, efter en dubbel satte jag bollen limmad i fickan och 3:ans kägla slår på 6:an efter det snurrar den bakåt men maskinen slår ner den. Så jag var alltså tvungen att be personalen att ställa upp kägla 3!!!! trots att jag träffa fickan perfekt!!!! PASKA HALLI!!!!
Kom imål på 1225 efter att ha provat en massa bollar och olika linjer, de som funkar bäst är Agent och Kinetic Pearl.
Vi får se hur det blir imorgon, 17 spelare kan gå förbi utan att jag ska missa finalen. Men det blir kanske ett försök till ändå, har man en massa tur och spelar bra kan man kanske nå en plats i topp 8.

Inga fler kvalförsök: 
När det återstår 2 starter ligger jag på 20:onde plats och tål alltså 16 spelare. Så nu har jag bestämt mig för att vila idag och ladda både kropp och knopp inför morgondagens final som börjar kl. 08:00!!!

Final: 
I dagens första final pass var vi 31 spelare (en kom inte) som spelade 6 serier och 12 skulle gå vidare.
Jag började riktigt stabilt och bra, fick in lite bättre känsla för det raka spelet som belönas här. 686 på de tre första, sedan strulade det lite på bana 6 där jag inte slog någon strike och givetvis alla kryss på bana 5!!! 188 blev det, men jag räddade upp det i 5:e med en 230 serie. Avslutade lite avstannande med 190 och 1301 totalt, cuten blev 1266.
Första gången på väldigt länge (om det någonsin här hänt) som jag bara flyttade 4 ribbor på 6 serier!! Är det så det känns att vara vänsterhänt??
Jag spelade tajt runt ribba 10-12 med min Kinetic Pearl hela blocket.

Steg 2 innehöll 20 spelare och 10 gick vidare efter 4:a serier. Detta passet fick jag nöjet att flytta efter Mr Palermaa och för mig blev det inget bra, jag kunde bara spela så rakt som jag ville i en serie sedan blev det problem. Började med 238, sedan försökte jag hålla kvar min tajta linje men det var nog fel, 195, 205 och jag var 1 pinne efter cuten inför sista serien.
Nu blev jag tvungen att flytta in ordentligt och bytta boll i 5:e rutan till Agent, då hade jag en tomruta och ingen dubbel. Ett bra val, jag satte 4 kryss och hade en riktigt bra chans att klara mig!!
Tyvärr sket det sig denna gången, jag va ganska nöjd med slaget men tyvärr svängde den upp mitt på och jag lämnade 4-6 kvar. Det var dumt för jag missade cuten med 2 pinnar!!!!! Då var det iallafall gott att den sista gubben som klarade sig var Peter Ljung.
Sånt är bowling livet, ändå hyfsat nöjd med en 11:e plats då det inte kändes som jag kunde spela mitt spel här. Tyckte jag lösta problemen ok, men det är klart att jag skulle täckt sista rutan och vem vet då kanske jag skulle vunnit hela skiten???!!

Nästa tävling blir AMF World Cup i Mexico, ska se till att slipa formen tills dess!!!

 

Martin Larsen
2008-10-19

« Tillbaka