Qatar International Open, Doha, Qatar
9/12 - 13/12
http://www.qatarbowling.net/qatint8/

Kvalstart 1: 
Allt har börjat bra, resan gick fint (lite försenat bara), alla väskor kom, vi blev hämtade på flyget körda till hotellet som var fint och sängarna var goa!! Sov också som en stock!!
Då var det väl som upplagt för att bowlingen skulle gå åt helvete, allt kan ju inte gå bra???  Men jodå, jag bowlade faktiskt ritkigt ok (inte hela tiden, men 4 av 6 serier) och fick ihop 1370. Riktigt gott att vara klar för final, men det blir nog något försök till då det är en fördel att vara topp 12 i kvalet. Topp 6 får 2 "bye" och topp 12 får en, så vi får väl se vad det räcker till. Just nu ligger jag 3:a.
Banorna här nere hos stjärngossarna var inget speciellt, 40 fots profil och spelet börjar någonstans runt 3:e pil. Jag startade med min Momentum Swing och bytte till Agent efter 2 serier, inget ovanligt! Det som är lurigt är flytten mellan banorna, infinity oljan vill gärna flytta på sig ganska ofta och mycket. Så det gäller att vara vaken och ha lite flyt.

Kvalstart 2: 
Det blev en start till för att försöka nå en plats i topp 6, men man får väl säga at det blev ett ganska dåligt försök, eller vad ska man säga om 1021??
Det enda man kan säga om detta pass är att jag fick testa lite klot och olika linjer, men det är helt klart att banorna blivit mycket tajtare. Så nu blir det inga fler försök, sparar mina krafter till finalen. Just nu ligger jag 7:a och det verkar ganska troligt att jag kommer klara topp 12 som får en bye. Det betyder att jag börjar spela runt 17:00 på fredag (sv. tid).
Då blir det 24 spelare som spelar 6 serier om 10 platser.

Final, steg 2: 
Det här var en riktigt bäst när det gnäller start!!! Jag började som en riktigt kratta (159) och var skapligt förbaskad på att vi bara fick 5 minuters träning (bara för att vi var en spelare per bana). Men 18 spelare hade ju redan spelat 6 serier och var mjuka, troligtvis visste de också ungefär var de skulle spela. Det kan man säga att inte jag visste, började för långt höger och fick bara skit. Ska väl också säga att slagen jag slog inte förtjänade mer än skit heller!!
Men som sagt ibland hjälper det att tjura ordentligt. I sista rutan i första seriern bytte jag till Agent och gick lite längre in i banan, men inte mjukt och runt utan riktigt rakt och för att vara mig också ganska hårt! Då började jag spela bättre och så helt pålötsligt kom Lalalalalalalalalarsen och hjälpte till, efter mycket tur och en del bra slag landade jag på 1327 och var 4:a ibland de 24:a. Helt otroligt vet inte riktigt hur det gick till, men det kvittar.
Imorgon blir det 6 nya serier (kl: 08:00 sv. tid) med 16 spelare som ska bli 8:a.

Final, steg 3: 
Då var det roliga slut för denna gången, bara för mig att erkänna, när det blir så här tajt (rakt) spel som gäller är jag lite för dåligt för att hänga med hela vägen. Jag klarar inte riktigt av att repetera bra slag när jag inte får skruva något. Blir till att träna på det.
När man tittar på vilka som klarade sig vidare till topp 8 kan man lätt se att de flesta är spelare som gillar att spela längs med banan och inte korsa så många ribbor. Dessutom kan väl tillägga att damernas 8 poäng per serie blir till en enorm fördel (2 st i topp 8).
Det blev bara precis över 1200 och en 14:onde plats, det krävdes 1282.

Det var årets sista stopp på EBT (European Bowling Tour) och jag slutade på en 4:e plats, jag har bara missat en tävling och jag tror att jag varit ibland de topp 20 i alla de andra tävlingarna (2 vinster!). Så jag är mycket nöjd med lägsta nivån, skulle dock gärna haft ett par topp 4 placeringar till. 

 

Martin Larsen
2008-12-13

« Tillbaka