Maribor Open, Maribor, Slovenien
13/9 - 16/9
http://www.viennaopen.com/
Placering: 4:e

1:a start i Maribor Open.
Vet inte vad man säga?? Ibland blir det bara mycket bättre än man väntat sig...
Väckning 04.45, flyger 07.25. Flyget är i tid, väskorna kommer och vi hittar hallen med en gång!!! So far so good!! Vi bestämmer oss för en liten vila på rummet innan starten och åker tillbaka till hallen ca 50 min innan start. Men efter "några" omvägar dit visar det sig att klockan är 15.58 när vi springer in i hallen, start kl. 16.00! Något stressade springer vi ut på banorna och börjar träna, det känns inte alls som de indikationerna vi fått innan.
Om man ska titta på resultatet efter den här uppladningen är det tydligen så här jag ska ladda!!! 1512 och ledning i kvalet med 40 pinnar före bästa kompisen Tony Fransson, som för övrigt spelade med samma klot som jag: Columbia Rival!!
Känns grymt skönt att göra en hög slagning då jag inte kännt mig i toppfrom den senaste tiden. Det ska sägas att banorna bjuder in till höga siffror, men 1500 gör man inta flera gånger om året. Som det ser ut nu blir det inga fler kvalförsök här i Maribor, ska försöka behålla formen till söndagens finalspel! 

Final:
Mina fina 1512 räckte till kvalseger och två bye:s i finalspelet, det betyder att jag hoppade in när vi var 28 spelare kvar. Vi spelade då tre serier och 16 stycken skulle gå vidare, även om banorna inte kändes lika som i kvalet så började jag nästan exakt lika bra. 504 efter två serier och allt verkade kanon, men tyvärr avslutade jag med 189. 693 räckte dock ganska enkelt för att klara cuten, men eftersom alla poäng skulle tas med från detta steg var jag ju lite besviken på 3:e serien.
Tre nya serier för att halvera fältet till 8, då vända jag på steken. Började med 184 för att till slut landa på 712. Det betyder att jag hade två serier på 180 och ändå 1400, inte ofta det händer! Tillsammans med tre av klubbkamraterna från Pergamon (Tony Fransson, Kim Bolleby och Pär Svensson) klarde jag cuten till topp 8, härligt bara tre serier kvar till TV final!!
Det var mycket jämnt och väldigt höga slagningar så mina 208 i första serien var inte till mycket hjälp, såg lite mörkt ut för jag hittade inte alls samma lir som innan. Min Rival ville inte svänga och min Special Agent ville inte välta 10 käglor, det blev ett av mina riktiga favorit klot som fick kliva in och göra jobbet för att nå TV finalen! Bytte till Agent och avslutade med 484, 3:a till stegen efter Nick Frogatt, Erik Andersin och några poäng före 4:an Tony Fransson.
Tyvärr kände jag ganska tidigt på TV-träning att mina klot inte alls reagerade som de gjort innan, vi fick träna ganska länge men trots detta hittade jag ingen bra lösning på final banorna. Det kan vara olika orsaker till detta värmen av all belysning, att de tvättat och oljat banorna fem gånger den dagen eller att jag bara inte spelade lika bra.
Hittade iallafall inte något bra spel, utan fick bara ihop 205 och det blev lite för lite mot Tony som hade 217. Som sedan slog ut Erik men fick stryk mot Nick i finalen:-(
Måste säga att jag är nöjd ändå, kände mig lite kraslig i halsen dagarna innan finalen och så även på morgon innan spelet skulle dra igång. Så att nå ända fram till stegen var kanon, ännu en tävling med bra resultat och det känns riktigt skönt då det stundar tre helger till med stora tävlingar.
Nästa vecka kan ni läsa om mitt bowlande ifrån Ankara i Turkiet där Ankara Open avgörs.

 

Martin Larsen
2007-09-17

« Tillbaka