Hammer Bronzen Schietspoel Tournament, Tilburg, Holland
19/2 - 22/2
http://www.schietspoel.nl/int/

Innan tävlingen: 
Denna tävling är en av få som spelas på dual lane condition, det betyder att varannan bana oljas med en profil och varannan med en annan. I detta fall kommer det vara en väldigt stor skillnad mellan profilerna, hela 13 fot!
Den korta som brukar ligga på alla jämna banor är 33 fot, som vanligt kommer den att spelas bäst från kanten.
Den långa kommer vara 46 fot lång, så lång har vi aldrig spelat på innan. Den ser ändå ut som de långa profilerna brukar och kommer helt klart att kräva spel innan för 3:e pil.

Denna gången ska jag, Mathias Årup och Martin Paulsson (Kulladal) åka bil ner till Tilburg, det känns ganska bra att få med sig lite fler klot (än om vi flyger) till just denna tävlingen.
Vi spelar första start den torsdagen den 19:onde kl: 21:00.

Kvalstart 1: 
Min start i förra årets tävling här i Tilburg började ganska udda, på bana 1-2. Jag hade nämligen 19 poäng i ruta 3, då var ett av slagen strike (ni får själva försöka få ihop det)!! Klart att jag skulle få börja på bana 1-2 detta året också!
Förra året räddade jag första serien med ett gäng strike till ca 190, i år hade jag inga tomrutor i första serien, ändå blev det bara 193 (ingen dubbel).
Slutresultatet förra året blev 1335, nu blev det 1339. Skillnaden är att i år är det mycket tuffare banor, så mina 1339 är helt klart mer värda än de 1335 jag fick ihop 2008.
Just nu (6 starter kvar) ligger jag 3:a, som vanligt ett par tjejer före mig.
Banorna är som sagt ganska tuffa, den långa profilen (46 fot) är rätt snabb. Jag valde att spela med min Virtual Gravity, linje 21-17 (det är rätt tajt). Den spelades upp lite men jag var aldrig längre in i banan än ribba 21 (vid pil).
På den korta (33 fot) började jag några rutor med Pluto, men sedan slutade jag chansa, Alltså, jag tog fram Stompen!
Det riktigt luriga med den korta profilen är att den släpper ibland, man kan lätt missa 1:an till höger om man spelar ut den lite för hårt mot rännan.
Idag (fredag) tänker jag vila och titta lite på de andra boysen, så lirar jag nog en start till Lördag kl: 14:00.
Placeringarna i kvalet spelar stor roll här, topp 8 får 3 bye (står över 3 omgångar i finalen), topp 16 får 2 och topp 24 får 1 bye.
 
Kvalstart 2: 
Dagens start började riktigt bra, 479 efter 2 serier och förhoppningarna på en högre score var stora. Tyvärr kom raset sedan, 360 på de nästa och chanserna att göra mer än 1339 var nästan borta. Spelade dock upp mig igen och landade på 1306. Spelet känns rätt bra, med undantag för ett par riktiga skitslag.
Idag använde jag Pin Slasher på den långa profilen och fortfarande Stomp på den korta. 
Det var ganska många som spelade bra denna starten, jag ligger nu på 10:onde plats. Det betyder att jag troligtvis kommer att klara topp 16 som får 2 bye i morgondagens final.
Cuten för att klara finalen blir nog strax över 1260.

Final: 
Då jag fick 2 bye från kvalspelet gick jag in i finalen först vid 12:30. Formatet de använder i finalen i denna tävling är lite speciellt, 4 spelare per banpar spelar 2 serier och de 2 bästa går vidare. Dessutom finns det några "lucky loosers" (de som är närmast 2:a platsen) som klarar sig, detta i omgångarna innan topp 16. 
När jag gick in i finalen var det totalt 40 spelare kvar.
I första omgången fick jag spela mot 3 tjejer!! Alltså 16 poäng i baken från start, men det gick bra. Jag började med 268 och sedan kunde jag bara bevaka i andra serien, lätt vidare med 439.
I omgång 2 blev det jag, en vänsterhänt holländare och 2 tjejer (bara ) på bana 7-8. Detta banpar var ganska lurigt, speciellt bana 8 (kortoljad). Så jag var verkligen på tårna för att lösa den, då det inte var nyoljad kunde jag flytta in i banan på båda två och hittade ett bra spel. Lätt vidare med 448, trots att spelet inte kändes jättebra så började jag känna att det här kan gå långt.
Men vad fel jag hade, efter omoljningen ståd mitt namn åter på bana 7-8. Återigen med 2 tjejer (vilken skräll), den sista spelaren var Sumpans Erik Andersin. Nu gällde det att lösa bana 8 igen, tyvärr tog jag helt fel beslut denna gången. Vilket ledde till ett par rännslag och när bollen höll sig på banan blev det en kvar hela tiden, en riktigt skit serie i första och totalt 390. Så där tog tävlingen slut för min del, för Erik också, så då fick man tjej däng igen. Slutade på en 14:onde plats.

Bollarna jag använde under final spelet var Ebonite Pin Slasher på lång, Storm Special Agent (ganska sliten) och Track Stomp på kort.

Ett stort GRATTIS till Osku som vann, en riktigt kämpa insats av Osku. Han såg aldrig riktigt ut att ha läge att vinna tävlingen (jag trodde helt klart det skulle bli en vänsterhänt som skulle vinna), men det är väl då det händer!

 

Martin Larsen
2009-02-23

« Tillbaka