VII Catalonia Open, Barcelona, Spanien
26/2 - 1/3
http://www.tbowling.cat/catalonia_open/index.htm

Kvalstart 1: 
Bowling är ett mycket märkligt spel, ibland kan man känna att man spelar riktigt bra och inte blir belönad alls och så ibland är det precis tvärtom.
Så var det för mig idag, jag slog ett par bra slag då och då men jag kände aldrig att jag var riktigt på G. De första 2 serierna blev inte heller så höga (406), men sedan ramlade det in lite strike! Låter kanske lite konstigt att jag ändå fick ihop 1403!! Men det ska tilläggas att profilen (41 fot) som ligger i Bowling Pedralbes denna vecka är ganska (kanske mycket) vänlig. Det är väldigt lätt att träffa fickan, ser man då till att hålla rätt fart med rätt klot blir siffrorna mycket höga.
Mina 1403 räcker just nu till en 8:onde plats och i denna tävling tar man med sig hälften av poängen från kvalet, så jag tänker göra ett nytt försök imorgon. Det känns möjligt att skjuta högre, så det är värt ett försök till.
Bollarna för dagen var Pin Slasher (första 2 serierna) och Momentum (sista 4 serierna), tyvärr blev jag tvungen att spärra med en av mina "första" bollar då den spärrboll jag lagt här nere var borta. Vi spelar 2 tävlingar per år här nere så några av oss pratade med hall chefen förra året och han sa att vi gärna fick lämna några klot i hallen. Tyvärr hade han slutat nu och de nya folket hade städat bort våra bollar. Skit också, men så är det.

Kvalstart 2: 
Det blir ingen lång story om dagens spel, inte mycket att skriva hem om!!
Från start till mål en riktigt seg historia, det enda positiva med dagen var att min spärrboll och Agent som jag lämnade här förra året är återfunna
Jag tyckte banorna var lite tajtare idag, det gjorde att 10:ans kägla stog kvar lite för många gånger. Men värre var att jag verkligen inte spelar bra, hittar ingen fri sving och det känns stelt att lira. Har inte riktigt bestämt mig om det blir ett försök till imorgon eller om jag tar en "day off" och vilar till finalen på Söndag.
Idag testade jag runt lite ibalnd de bollar jag har här, känns ändå som Momentum och den galme Agenten rullar bäst. Jag fick ihop 1210 och mina 1403 sen igår räcker just nu till en 11 plats.

Ikväll blir det i alla fall en sväng i trevliga Barcelona, lite go mat på La Crema Canela!

Final: 
Tyvärr blev detta min sämsta tävling på Europa Touren sedan ett par år tillbaka. Jag tyckte inte jag spelade så dåligt ibörjan, men käglorna bevisade att jag hade fel. Mycket 10:an kvar, någon gång 7:an och som lök på laxen stod de tillsammans ibland.
Jag träffar ok men svingar och tajmar inte tillräckligt bra för att göra de små justeringar man måste för att få loss den sista käglan.
I sista serien lossnade det och jag trodde jag hade en chans med mina 259, tyvärr 3 pinnar för lite och en 25:e plats .

Dags att bryta ihop och komma igen till nästa tävling (kanske läge att träna lite också)!

 

Martin Larsen
2009-03-01

« Tillbaka