Brunswick Euro Challenge, Saint Maximin, Frankrike
12/3 - 15/3
http://www.brunswickeurochallenge.com/

Innan tävlingen:
Jag kommer att spela min första start torsdagen den 12/3 kl. 20:00. 
Denna tävling tillhör helt klart en av de tuffaste på EBT, det är ett stort startfält som inkluderar en del spelare från PBA touren.
Extra credit till arrangörerna som nu fixat så att ni här hemma kan följa tävlingen online!!

Kvalstart 1: 
Är på plats nere i Saint Maximin nu, det är tyvärr inte alla mina klot. Jag checkade in 5 klot och fick bara bara 2! Har tänkt att spela kl: 20:00 och har vi (jag och Ljung) mycket tur kan väskorna komma precis innan. Vi får se hur det går!?

Kloten kom 1 min innan vi började inspelningen, bra tajming!
Jag har tränat ganska mycket de senaste veckorna efter att jag inte spelat så bra i Barca och Holland och målet med dagens start var helt klart att försöka hitta de detaljer vi jobbat på (jag, Stenis och Tomas). Jag är faktiskt ganska nöjd med mitt spel trots att jag bara fick ihop 1274. Det var långt ifrån perfekt, men helt klart ett steg framåt. 
Profilen som ligger här nere (39 fot) är ganska tuff ibörjan och spelas då bäst tajt någonstans mellan ribba 7 och 12, sedan flyttas spelet innåt och man kan svinga bollen ganska mycket mot rännan.
Jag började spela med min Wild Ride (serie 1-2) för att sedan byta till Special Agent (serie 3-4) och de sista 2 serierna spelade jag med Agent. De bollarna känns ok, men jag behöver ändra ytan lite på några bollar.
Det ska jag göra imorgon innan start nr 2 som är kl: 12:00.
Måste bara nämna att dagens man på banorna var den mycket välkände Brian Voss från USA, 1537 är respekt när 2:an i starten (Brad Angelo) gjorde 1333.

Kvalstart 2: 
Suck, 1171, suck igen

Kvalstart 3: 
De första 2 starterna har jag haft det tungt när banorna är nyoljade, då är det riktigt känsligt. Väldigt lätt att lämna svåra uppställningar kvar.
Nu hade jag bestämt mig för att spela väldigt rakt med en mattare boll (Wild Ride, 1000 abralon), det var tydligen bra. 255 efter att ha spärrat 2-10 två gånger i ruta 2 och 3!
Trodde då att det var läge för att skjuta en hög score, men istället strulade det till sig i serie 2 och 3 (182, 187) och så var det dags att börja jaga igen! Bytte boll till Virtual Gravity men den funkade inte så det fick bli min gamla goda Agent som skulle göra grov jobbet. Som den gjorde det, 731 sista 3 och totalt 1355!! Så j-vla skönt!!
Spelet stämmer fortfarnade inte 100, vi får se om det blir ett försök till imorgon eller inte. Topp 16 får en bye i finalen, det kommer nog krävas runt 1370 för att nå dit.
Just nu är jag bara himla nöjd med att ha löst så jag får spela finalen!

Final: 
Finalen börjar söndag kl 09:00 då spelar 48 spelare 6 serier, de 16 bästa går vidare. Topp 32 (topp 16 från kvalet och topp 16 från söndag morgon) spelar matchspel i bäst av 3 seriers format.

Final, pass 1: 
Äntligen, fasen va gott att spela bowling igen. Det andra (mindre bra spelet) som jag hållit på med i en månad eller så var borta och jag lirade riktigt bra!! Bestämde mig för att börja med Agent och hålla den ganska tajt runt ribba 10 och det funkade kanon, kunde stå där i nästan 4 serier. De sista 2 flyttade jag in en bit, men som sagt ritktigt gott att spela bra igen. 1469 och 2:a efter suveräna Matthew OGrady (1561!), banorna öppnade sig lite mer idag när många spelare valde att spela ganska likt det gjorde att siffrorna blev lite högre nu.
Alltså lätt vidare till topp 32 och matchspelet, där jag fick möta den formstarke dansken, Jesper Agerbo.

Final, pass 2: 
Orkar faktiskt inte skriva något här, det är sådana här tillfälle som gör att man undrar varför man håller på med detta j-vla skit spelet!!!! Återkommer kanske senare med några kommentarer!
Slutade 23:a.
Hemma igen:
Varför var det nu så tugnt att jag inte orkade skriva något mer, jag spelade som sagt riktigt bra på morgonen. Det kan vara ganska lätt att tappa spelet när man börjar spela matchspel, lätt att man tänker för mycket och börjar spänna sig. Men det gjorde jag inte utan jag fortsatte och spela rikitgt bra, slog tyvärr ett dåligt slag i första serien mot Jesper och i slutet av serien hade jag lite oflyt. Men Jesper spelade mycket bra och jag torskade 214 mot 240.
Jag kände ändå mig ganska stark, tyvärr gjorde dansken det också. Vi båda började med 9 kryss  i andra serien! För er som inte vet vad som hände när jag blev 2:a i World Cup kan jag berätta att även då började jag och min motståndare med 9 kryss, då gjorde vi båda 279 och sedan fick jag stryk i roll-off. Jag lämnade kägla 10 två gånger.
Nu hände det igen, Jesper lämnade 10:an och slog strike i extra rutan, jag lämnade 10:an i ruta 10 och sedan igen i ruta 11. Surt som f-n torsk med 278 mot 279.
Skulle gissa man får stryk ca 2 gånger på 1000 på dessa siffror, det har hänt mig 2 gånger på 3 månader nu, kanske inte så konstigt man blir lite irreterad!!!

Positivt var i alla fall att jag spelade mycket bättre bowling under söndagen än jag gjort på länge, får försöka ta med mig det och gå vidare!
 
 

 

Martin Larsen
2009-03-17

« Tillbaka