Istanbul Open, Istanbul, Turkiet
2/4 - 5/4
http://www.istanbulbowlingopen.com/

Innan tävlingen: 
Jag kommer att åka direkt ifrån tävlingen i Kuwait till Europa tour tävlingen i Istanbul, en mycket spännande resa.

Det blir tufft att lista ut vilka klot som får följa med på denna trip. Som tur är verkar det som om profilerna liknar varandra, det underlättar ju helt klart.
Första start blir någon gång under torsdagen den 2/4.

Kvalstart 1: 
Flyga hela natten sedan ett par timmars sömn på förmiddagen var tydligen inte den perfekta uppladdningen inför 1:a starten, väldigt märkligt va????
Jag har i alla fall testat på banorna här, även om jag knappt var närvarande så hoppas jag att jag lärde mig något. Men mina 1150 lär väl inte räcka så långt
Återkommer imorgon med en utförligare rapport om banor mm. Nu finns det bara en sak som gäller, sömn!!!!!
Nästa start blir nog kl: 13:00 imorgon (fredag).

Kvalstart 2: 
11 timmars sömn var precis vad som behövdes för att kunna bowla igen!!
När jag gick på banorna idag kändes allt helt annorlunda och det berodde nog mest på att jag var mycket piggare, men banorna var också torrare. Bollen svängde tidigare och mjukare än igår, det gjorde att jag valde att börja med min Agent och behövde aldrig byta. Det var egentligen bara i 5:e serien på bana 1-2 som jag hade lite problem, där fick jag ihop 213 trots 4 kryss i början. Efter det spurtade jag in 278 i sista för att landa på 1440 och just nu 3:a i kvalet.
Robban gjorde det ännu bättre och han leder just nu på 1472, han spelade Loud Noice hela vägen.

Profilen som ligger här är 40 fot lång och har väldigt mycket iläggs olja, det gör att det kan känns ganska snabbt i början av banan. Men jag har aldrig varit i en hall med högre friktion i banorna än här, det gör att när oljan tar slut vill bollen gärna svänga mycket!! Så trots över 28 ml olja svänger det ganska mycket. Vi får se imorgon men jag tror att jag kommer att vila imorgon, så känns det i alla fall nu men man vet aldrig vad man känner imorgon.

Måste bara nämna att vår förbunskapten (Tomas Leandersson) spelade morgon starten idag och slog 300 i 4:e serien och nu spelar han igen och tro det eller ej men han slog 300 igen (i 3:e serien)!!!! Skapligt coolt!!

Inget mer kvalspel för min del, imorgon börjar finalen kl: 08:00. Men inte för oss i topp 8, vi kan sova länge för oss startar det kl: 14:00. Då är det 18 spelare kvar och vi ska spela 4 serier sedan går 8 vidare.

Final: 
Förra året började jag denna finalen med ca 50 poäng efter 4 rutor, det tänkte jag undvika denna gången. Lyckades dock inte med det, 3 tomrutor efter 5 spelade. Tungt men jag fortsatte bara att leta efter spelet och hittade det ganska snabbt. Räddade den serien till 199 efter ett par tur strike och sedan gick tåget, eller vad sägs om 267, 263, 266!!!!! 995 efter att jag hade 50-60 poäng efter 5 rutor, lite skadat faktiskt!! Måste ge lite kredit till FK (Förbundskaptenen), jag hade fördelen att flytta efter honom hela tiden och då visste jag skillnaden mellan banorna redan från ruta 1. Det underlättar helt klart, Tomas klarade sig också på sina 906. 
Vi var 18 spelare i detta pass och 8 klarade sig, det krävdes 878 för att ta sig vidare.

Nu hade jag ganska bra självförtroende inför kvartsfinalen, tyvärr började vi om på noll och banorna var omoljade igen.
Jag började med en dubbel, sedan vet jag inte vad som hände. Spelet var som bortblåst, jag spelade sämre och min täckning i fickan var väck. Allt skit kom samtidigt och det kändes helt plötsligt omöjligt att slå ner 10 flaskor, svårt att förklara vad som hände men skit blev det!!
Jag var aldrig nära att klara mig ibland de 4 som gick vidare, slutade på en 8:onde plats efter att gjort 748.
Två av klubbkompisarna klarade sig, tyvärr vann ingen av dem, Robban blev 3:a och Tomas 2:a.
Jag spelade med min trotjänare, Agent, under i stort sett hela finalspelet.

Måste ändå säga att jag är hyfsat nöjd med tävlingen, det är inte så lätt att tagga till ordentligt direkt efter en stor vinst (Kuwait Open). Men jag lyckades ändå spela riktigt bra stundtals, tyvärr inte hela vägen men topp 8 är ändå ok.
Även om det har varit en riktigt trevlig resa så ska det bli riktigt gott att komma hem nu!!


 

 

Martin Larsen
2009-04-06

« Tillbaka