Kuwait Open, Kuwait City, Kuwait
28/3 - 1/4
http://www.kuwaitbowling.com/Site/E/Index.htm
Placering: 1:a

Innan tävlingen:
Tävlingen i Kuwait har ett långt format med många serier, det är dock max 96 spelare.
Vi börjar spela på lördag (28/3), då är det 6 serier, så även söndag och måndag. Efter de 18 serierna går 32 (28+4 lokala) spelare vidare och får spela 8 serier till på tisdag fm, poängen följer med. 
På tisdag em spelar de 16 bästa (15+1 lokal) efter 26 serier de första 8 serierna i round robin (man-mot-man med bonus) spelet och på onsdag fm spelas den andra delen, alla poäng nollas innan round robin spelet.
Det hela avslutas på onsdag em med att de 5 bästa spelar stegfinal.
Resultat länk, se Kuwait Open till vänster http://www.abf-online.org/

Serie 1-6:
Det är 3 pass per dag med ca 30 spelare i varje start, idag spelade jag det tredje passet och hade därför lite koll på banor och siffror innan vi började. Kanske var det en orsak till att jag började så bra som jag gjorde, jag spelade då linje 17-13 och försökte vara ganska mycket bakom så bollen skulle svänga lite tidigare och stanna in i fickan. Lyckades riktigt bra med det och fick ihop 257, en riktigt skönt start som gjorde att jag kunde slappna av. 
Profilen som är 40 fot är medium svår/lätt, kanske lite mer åt det lätta hållet, men det svåra här nere är att skillanderna mellan banorna är gigantiska. Så det gäller att verkligen vara vaken för att justera i tid.
Det kändes som jag gjorde det idag, spelade bra överlag, bara 2 tomrutor och i mål på 1414!! Trots 199 i sista (då spelade jag runt ribba 23), men det räcker ändå till en 2:a plats efter första dagens spel.

Måste passa på och tacka Bowltech som hjälpte mig med en Columbia Power Swing, jag borrade den förra veckan och idag var det den som rullade i stort sett hela passet!!

Serie 7-12: 
Tyvärr spelade jag inte riktigt lika bra i dagens start, jag började ok men lyckades inte riktigt få bollen att svänga där jag ville. Den gled gärna lite för långt, det gjorde att jag lämnade fler enkel käglor och fler hål, i serie 2, 3 och 4 hade jag 2 hål i varje, då blir det inte speciellt höga siffror. Men jag lyckades ändå hålla ihop spelet ok och avslutade bra med 258 för att gå i mål på 1319, inga större skada sked. När det återstår en start i block 2 ligger jag 4:a och det blir kanske 2 spelare som går förbi i sista starten.
Det kändes som banorna var lite tajtare idag men min Power Swing funkade ok i 4 serier sedan bytte jag till Virtual Gravity, den rullade bra så vi får se hur det blir imorgon. Då spelar vi morgon starten.

Serie 13-18: 
Tänkte börja med att gratulera Fars gubben där hemma, som fyller 55 år idag!! Grattis!!!

Detta det tredje kval passet började och slutade lite gnetigt, 201 i första och 191 i sista. Men de 4 serierna i mellan var bra och jag landade på 1331, ensam i morgon starten över 1300! 
Banorna blir lite tajtare för varje dag som går, det gör att man känner av skillnaden mellan banorna mer och mer. Jag tror att det är den största orsaken till att siffrorna går ner.
Jag valde att böja med Power Swing som vanligt och efter 3 serier bytte jag till Virtual Gravity, dessutom fick Agenten var uppe och rulla på bana 2 (den var riktigt torr idag).
Jag leder efter vår start och då tyckte jag att man kunna kanske unna sig lite sol vid poolen, men det sket ju sig skapligt då det helt plötsligt fått för sig att ösregna mitt i öknen!!!!! Många klot är svårt att få med sig på flyget, men det svenska vädret fick tydligen plats i väskorna (suck)!!!!!!!

Efter de andra 2 starterna idag går 32 spelare vidare och vi spelar 8 serier imorgon kl: 09:00, då gäller det att hålla sig bland topp 15 så man får spela 8 serier till på eftermiddagen.
Efter de första 8 serierna imorgon nollas alla poäng och sedan blir det man-mot man spel med 30 poäng i bonus för vunnen match.

Topp 32, serie 19-26: 
När man går in i ett spel pass och vet att man nästan måste bryta benet för att missa cuten kan det hända att man blir lite ofokuserad, det var precis vad som hände Mr Larsen!!! 139 i första serien och helt plötsligt hade jag tappat 70-80 poäng. Som tur vad hade jag lite mer än 200 och ta av, ännu bättre var att jag lyckades tagga till med en gång och gjorde 248 i nästa serie. Sedan strulade jag inte till det mer, landade på 1728 och en 4:e plats!
16 spelare gick vidare och det krävdes 213,3 i snitt över de 26 serierna, Osku Palermaa var överlägsen 1:a 266 poäng för 2:an och snittade 234,2. Själv hade 222,7.
Men det spelar som sagt ingen roll, nu i topp 16 börjar alla från noll.

Topp 16, round robin (serie 1-8): 
Efter lite mat och några minuters vila var det dags att snöra på bowling skorna igen, 8 nya serier och nu gäller det verkligen att vara på tårna från början!! En vinst ger 30 poäng i bonus och lika ger 10.
Jag började mot bästa kompisen Robban, tyvärr spelade ingen av oss jättebra. Men jag lyckades vinna matchen på 195, skönt med en vinst direkt!
Det skulle visa vara den första av 8 raka segrar!!!! Jag vann alla matcherna, det är helt otroligt! Ibland hade jag lite tur med att motståndarna spelade dåligt mot mig, men några av matcherna avgjorde jag i sista rutan och det känns rikitgt gott!
Jag valde att spela med Power Swing i de 6 första seriena, sista 2 blev banorna väldigt torra och då passade min Agent bättre. Jag slog 1828 på mina 8 serier och med 240 i bonus leder jag nu med 66 poäng före Al-Suwaidi från UAE och 69 pinnar före Lalisang (Indonesien). Osku ligger 4:a och Robban 5:a. Det är rikitgt tajt inför morgondagens avslutande 8 serier, Tim Mack ligger 7:a och är bara 173 poäng efter mig.

Dags att vila upp batterierna nu, imorgon gäller det att börja lite bättre än dagens heta 139!

Topp 16, round robin (serie 9-16): 
Jag önskade en bettre start än 139 och tack o lov blev det så. 219 i första och 222 i andra, vinst i båda!! Allt kändes kanon, men då kom första förlusten på bana 15-16. Bara 181, då får man stryk. I den serien och de 2 efter den fick jag 10:an kvar många gånger, hittade inte någon riktigt bra lösning. Bytte då från Power Swing till Agent och gick djupare in i banan. Försökte också att spela löst men ändå dra till bollen mycket, då gick det lite bättre ett tag men i näst sista serien då på bana 1-2 strulade det till sig ordentligt igen. Jag lämnade 10:an i sista rutan och killen från Kuwait satte en dubbel för att ta min bonus, nu var jag helt plötsligt iblandad i det gäng som kämpade runt cuten (5:e platsen) och det var bara en serie kvar.
Jag var 90 poäng efter ledaren och 60 efter 2:an sedan hade jag bara ca 60 poäng ner till 6:e platsen.
Fram till den serien var min högsta serie 233, så man kan väl säga att mina 299 som jag drog till med i sista serien kom från ingenstans, men den kom j-vligt passande!!! Al-Suwaidi fran UAE hade chans att dubbla i sista rutan för att ta första platsen till stegen, men han satte bara den första!!
Det betyder att Larsen står överst på stegen och har 2 chanser att vinna, snacka om en grymme go sista serie (för er som undrar, nej jag lämnade inte 10:an i sista. Lite tunn och 7:an stog kvar).

Så här ser stegen ut: 5:a Khaled Al-Dubyyan från Kuwait, 4:a Osku Palermaa, 3:a Ryan Lalisang från Indonesien, 2:a Hussain Al-Suwaidi från UAE och 1:a Martin Larsen!!

Stegen: 
JJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Efter ett par tunga andra platser den senaste tiden finns det knappt ord för hur gott det känns nu!!! Helt underbart!!
Jag fick möta klubbkamraten Oksu, som gick igenom hela stegen på ett imponerande sätt. Han mosade alla de andra grabbarna på väg fram till finalen.
Men på bana 7-8 där vi spelade finalen fick han lite problem på 7:an, där hade han 3 tomrutor. Resterande rutor var kryss. För min egen del var det lite för stela slag ibörjan och jag lämnade 10:an kvar ett par gånger, men jag satte strike i ruta 9 då visste jag att Osku måste trippla i ruta 9 och 10 för att stänga ute mig. Han satte första men i sista rutan lämnade han dubbel slussen (4-6-7-10) och då behövde jag täcka min sista ruta för att vinna.
Det enda jag tänkte var, sätt dit den så du slipper spärra!!! Och äntligen lyckads jag, så j-vla gott!!!!

Champion av Kuwait Open 2009 (spelade med Power Swing i stegen)!!!!!

I natt åker vi till Istanbul, får se hur det går att ladda om. Men det tar vi imorgon!!

 

 

Martin Larsen
2009-04-01

« Tillbaka