3-manna SM, Västerås, Sverige
7/3 - 8/3
http://www.swebowl.se/t3.asp?p=66812

Innan tävlingen:  
Då var det snart dags för gänget som vann 3-manna DM (i Göteborg) att försöka ta årets SM guld i 3-manna SM! Grabbarna som spelar tillsammans med mig är David Svensson och Johnny "Bula" Magnusson!
Det andra Pergamon laget som kvalat in består av Michael Ahlqvist, Kim Ojala och Kristoffer Hagelberg.
Båda lagen spelar Lördagen den 7/3 kl: 15:30.
Tyvärr har vårt lag drabbats av sjukdom, Johnny är säng liggande och kommer att ersättas av Haftor "Haffi" Hardarsson! 

Kval:
Den tuffa helt plana banprofilen (40 fot) som används under US Open krävde många offer, inklusive båda våra lag. Vårt 1:a lag missade final spelet med ca 10 poäng och vi i lag 2 missade med ca 35 (det krävdes nästan 195 i snitt för att nå topp 12).
Vi började katastrof dåligt de första 6 serierna, bara 1035! Inte mycket att skylla på, vi spelade helt enkelt inte tillräckligt bra. Sedan kan man diskutera hur genomtänkt det är att lägga en så tuff banprofil i en tävling som denna, att spela baker (vart 3:e slag) är något som vi inte gör så ofta och det kan vara svårt bara det. När den används på PBA touren under US Open är det världens absolut bästa spelare som står på banorna, det är det tyvärr inte under 3-manna SM. Jag personligen gillar när det är lite tuffare banor, men det här var lite överdrivet. Det är dock inget försvar till att vi inte gick vidare, vi borde fixat det. Ingen bra helg för Team Pergamon.

Nu väntar ett par dagars träning innan det bär av till Frankrike och spel i Brunswick Eurochallenge!

Damer diskade:
Måste bara nämna en mycket tråkig insident som hände i Eskilstuna under damernas 3-manna SM, där var det ingen US Open profil utan en ganska scoring vänlig bana. Det tog tjejerna i X-Calibur till vara på och slog nytt svenskt rekord, 2727 på 12 serier. Vid svenska rekord ska alla kloten kontrolleras och under denna kontroll visade det sig att ett av Rebecka Jr Larsens klot hade för mycket sidvikt. Det betyder att hela laget diskas och det svenska rekordet blir ogiltligt.
Jag lider med tjejerna och som både spelare och klotborrare måste jag säga att det är väldigt onödigt. Då den sidvikt man kan ha i klotet gör väldigt lite skillnad, en tanke ställare till både spelare och klotborrare!! Se till att ha lite marginal, man välter inte fler käglor med bollar som har max sidvikt!!!
Vill också bekräfta att vi på Gaps Bowling inte varit iblandade då Rebeckas klot borrats!

 

 

Martin Larsen
2009-03-08

« Tillbaka