Europa Mästerskapen, 2-manna, Aalborg, Danmark
6/6 - 8/6
http://www.emc2009.dk/
Placering: 2:a

Innan EM:
Nu är det läge för alla svenska bowling fantaster att boka in en sommar tripp till Aalborg, den 5-13/6 ska vi se vad vi kan göra för att sätta resten av Europa på plats!
Det svenska laget som ska försöka bemästra de 34 och 44 fot långa profilerna består av:
Martin Paulsson
Erik Andersin
Dennis Eklund
Robert Andersson
Mathias Årup
Martin Larsen

Kom och heja fram oss i Aalborg!!

Träningen:
Nu är träningen avklarad, både den inofficiella och den officiella. De 6 klot som man får använda under mästerskapet är registrerade och för mig blir det följande uppsättning:
Plastboll (Globe Ball)
Track Black Stomp
Roto-Grip Pluto
Storm Special Agent
Brunswick Wild Thing
Storm Hy-Road

Stämningen i laget är kanon, igår var vi (Tomas, Dennis, Paulsson och jag) ute och spelade golf på Aalborgs GK, jag behöver väl inte skriva vem som vann. Vi har även hunnit med 2 jogging pass, nu väntar vi bara på att invigningen ska gå snabbt och sedan drar det igång. Våra lag spelar pass 2, 3 och 4 i dubbel spelet jag återkommer när jag vet vilka som spelar när.

2-manna:
Jag kommer spela 2-manna tillsammans med en inte helt okänd kompis, Mr Andersson. Vi spelar i det 4:e passet och det innebär att vi står över spel imorgon (Lördag) och spelar först kl: 09:00 på Söndag. Denna distans spelas över 12 serier, vi börjar med 6 serier kortolja (34 fot) och avslutar med 6 serier på lång (44 fot).

Serie 1-6, kortolja:
Efter ett par lugna dagar var det dags att kliva in i het luften, men luften var bra mycket hetare än mig och Robban. Banorna brukar aldrig spelas lika som under träningen och det borde man ha koll på efter att ha spelat ett par mästerskap. Men vi gick i fällan ändå, vi började med 400 efter mycket strul från framför allt mig. Men botten var långt ifrån nåd där, i serie 2 drog vi till med 322 och det kunde helt klart blivit mindre. Vi spärrade ett par hål och lite annat skit. Fram till slutet på andra serien använde jag Stomp, Pluto och Special Agent (sten koll:-) Det största problemet är att bollen inte vill svänga så mycket om man spelar ut mot kanten, det brukar kortoljan göra och väljer man då att slå lite lösare är det väldigt lätt att det svänger för tidigt. Så då fanns det bara en lösning kvar, spärrbollen längst ut på kanten (linje 3-3). Det skulle jag gjort tidigare (men det tar i mot att behöva göra det), men det är lätt att vara efter klok. Jag spelade med den i 2 serier och sedan flyttade jag in till ribba 12 och skruvade lite mer med min Special Agent, 945 sista 4 och totalt 1291. Robban spelade också upp sig och landade på 1230 (han använde Scorchin Inferno och Mars), våra 121 över par räcker just nu till en 5:e plats. Så vi har alla möjligheter att nå topp 4:a efter morgondagens spel på långolja.
Sverige lag 2 ligger 2:a och lag 1 är på en 4:e plats, en riktigt bra start för hela gänget.

Serie 7-12, långolja:
Jag började dagens spel med Brunswicks nya klot, Wild Thing och den var tillräckligt Wild för att få till en bra start på 242. Robban hade det lite kämpigt med spärrade ändå till sig 194, en helt ok start då vi visste att vi skulle behöva ca 200 över för att nå en final plats.
Serie 2 blev ungefär likadan, mycket spärrande och 416. Vi träffade ganska bra men fick inte loss den sista käglan, men det skulle vända. I serie 3 gick proppen ur och vi fick strike på både bra och mindre bra slag, 524 kom ju i ett skapligt läge!! Efter det gnetade vi på och höll ihop spelet bra, inga jätte siffror men helt ok. I mål hade Robban 1323 (med Hy-Road hela tiden) och jag 1337 (2 serier Wild Thing och sedan Hy-Road), det räckte till en tredje plats!!
Finland 1:a och möter Norge som var 4:a, vi möter 2:an England.
Måste också nämna våra andra lag som tyvärr missade final precis och slutade 5:a och 6:a, men det gör oss till överlägset bätsa nation efter 2-manna spelet!! Ser bra ut inför de nästa distanserna.

Semifinal:
Det högst rankade laget får fördelen av att välja vilken profil matchen (1 serie) ska spelas på och att England skulle välja kort var ingen större skräll. De spelade grymt bra på kort i början medans jag och Robban strulade en hel del, men man kan säga att vi lurade dem ordentligt
Martin Paulsson har använt sin plastboll på kortoljan (med framgång) och även jag gjorde det ett par serier i kvalet, då de vanliga kloten känns väldigt lynniga. Så jag hade nog bestämt mig för att det var den bollen som gällde, efter lite yt behandling med 500 abralon rullade den kanon från kanten. Robban var dock inne på att använde sina vanliga bollar, tills det 45 sekunder kvar på värmningen!! Då testade han också och chansade med den från start.
Vilken start då, båda två satte de 5 första och Engelsmännen var helt väck (måste tillägga att Barret inte var helt ok, han hade något problem med ett revben)!!! Robban lämnade 10:an i ruta 6 och ett par spärrar till, men 244 hade han nog inte gjort med någon av de andra bollarna. Själv lämnade jag 10:an i ruta 9:a, men 279 är ju inte så illa med spärrbollen 

Finalen:
Osku och Petteri vann sin semi som också spelades på kort olja, men efter vår uppvisning så var det inte så konstigt att valet blev lång denna gång. Så tillbaka till Wild Thing (för mig) och Hy-Road (för Robban), Osku använde Special Agent och Petteri Brunswick Siege. Finnarna ryckte åt sig en ganska tidig ledning men när Petteri lämnade 7-10 i mitten av serien var det jämnt igen och mot slutet hade vi chansen att sätta ordentlig press på dem. Tyvärr lämnade jag 10:an på en boll jag trodde hårt på i ruta nio, men det fanns fortfarande chans. Robban hade strike i ruta 9 och med en till skulle det bara vara 3 pinnar kvar, men så blev inte fallet. F-n vet hur men Robban lämnade 5-7 i sista rutan, slaget så inte alls så dåligt ut vi blev väldigt förvånade. Han var mycket nära att spärra men missade tyvärr och matchen var över. 
Silver för 2 år sedan och silver nu igen!! Men jag måste säga att förra gången kändes det som vi förlorade ett guld denna gången känns silver helt ok.
En bra start på EM:et, nu ska vi ladda om inför 3-manna som börjar i morgon.


 

 

 

Martin Larsen
2009-06-07

« Tillbaka